• Turkhane Logo

Tarihi rekabet, 390. karşılaşma: Galatasaray beş yıldır galibiyete hasret!

Galatasaray-Fenerbahçe'nin tarihi rekabetine sayılı dakikalar kaldı. İki takımın ezeli rekabetinde 390. randevu. İki takım arasında 110 yıllık rekabette Fenerbahçe'nin galibiyet sayısında 146-123, gol sayısında da 535-485 üstünlüğü bulunuyor.

13:46 28 Eylül 2019 Cumartesi
Tarihi rekabet, 390. karşılaşma: Galatasaray beş yıldır galibiyete hasret!
Galatasaray-Fenerbahçe'nin tarihi rekabetine sayılı dakikalar kaldı. İki takımın ezeli rekabetinde 390. randevu. İki takım arasında 110 yıllık rekabette Fenerbahçe'nin galibiyet sayısında 146-123, gol sayısında da 535-485 üstünlüğü bulunuyor.



Lig maçlarında Fenerbahçe 50, Galatasaray 33 galibiyet aldı. Süper Ligde bu akşam oynanacak derbi öncesi takımların derbi karnesi oldukça ilgi çekici. Fenerbahçenin, son derbi galibiyeti iki sene önce Beşiktaşa karşı gelmişti. Sarı lacivertliler bu süreçte dokuz beraberlik, iski mağlubiyet aldı.

Galatasaray ise 2014 yılından bu yana evinde art arda üç derbi galibiyeti görmedi. Spor severler karşılaşmanın canlı yayın bilgilerini ve ezeli rekabetin istatistiklerini merak ediyorlar. 


Hürriyette yer alan habere göre, iki ezeli rakip Süper Ligdeki 125. randevularına hazırlanıyor. Süper Ligde bu akşam yapacakları derbiyle tarihte 390. kez karşı karşıya gelecek. Şimdiki Ülker Stadının bulunduğu Papazın Çayırı olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasarayın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 110 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve atılan gol sayısında Fenerbahçenin üstünlüğü bulunuyor.

Sarı-lacivertliler, geride kalan 389 maçtan 146sını kazandı, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 123 kez galip geldi. İki takım 120 maçta ise eşitliği bozamadı. Fenerbahçenin attığı 535 gole, Galatasaray 485 golle karşılık verdi.

Galatasaray-Fenerbahçe derbi maçı bu akşam saat 20:00da başlayacak. Cüneyt Çakırın yöneteceği mücadele, beIN Sports 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak. Mücadeleyi Spor Arenada bu sayfadan canlı anlatımla takip edebilirsiniz...

Galatasarayda teknik direktör Fatih Terim ile yardımcıları Ümit Davala ve Hasan Şaş, cezaları nedeniyle Fenerbahçe derbisinde de tribünde yer alabilecek.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Süper Ligin 3. haftasındaki Kayserispor maçının ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle 4 maç ceza alan ve cezası 3 karşılaşmaya inen Terim, Kasımpaşa ve BtcTurk Yeni Malatyaspor karşısında takımın başında yer alamamıştı. Fenerbahçe maçında da tribünde bulunacak Terim, cezasını derbi maçıyla tamamlayacak.

Terimin yanı sıra İstikbal Mobilya Kayserispor karşılaşmasında rakip taraftarlarına yönelik hakareti nedeniyle PFDK tarafından 3 maç ceza alan yardımcı antrenör Ümit Davalanın cezası da Fenerbahçe derbisiyle sonlanacak. Geçen sezonun 33. haftasındaki Medipol Başakşehir karşısında 8 maç men cezası alan yardımcı antrenör Hasan Şaş da yarınki mücadelede tribünde yer alacak.

Galatasarayın Fenerbahçe ile yapacağı derbi maçta geçen haftalarda olduğu gibi yardımcı antrenör Levent Şahin, takımın başında bulunacak.

Galatasarayda 12 oyuncu Fenerbahçe derbisinde ilk kez oynamak için forma bekleyecek. Sarı-kırmızılı takımın bu sezon transfer ettiği Adem Büyük, Emre Mor, Florin Andone, Jimmy Durmaz, Jean Michael Seri, Mario Lemina, Radamel Falcao, Ryan Babel ve Steven Nzonzi, sarı-lacivertli rakiplerine karşı ilk kez oynamanın heyecanını yaşayacak.

Galatasarayın Fenerbahçeden transfer ettiği Şener Özbayraklı ise görev alması halinde eski takımına karşı ilk kez oynayacak.
Geçen sezon devre arasında transfer edilen fakat cezaları nedeniyle Fenerbahçe derbisinde görev alamayan Cristian Luyindama ile Marcao da ilk derbide oynamak için forma bekleyecek.

Sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı süren Emre Akbaba, derbi mücadelesinde forma giyemeyecek.  Koşulara başlayan Emre, geçen sezonki Çaykur Rizespor maçında sakatlanmıştı.

Sarı-kırmızılı takımın savunma oyuncusu Ömer Bayram, derbi öncesi sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu sezon İstikbal Mobilya Kayserispor, Kasımpaşa ve BtcTurk Yeni Malatyaspor maçlarında sarı kart gören Ömer, Fenerbahçe mücadelesinde de aynı durumla karşılaşırsa 7. haftadaki Gençlerbirliği maçında cezalı duruma düşecek.

Galatasarayın Muhtemel 11i: Galatasarayın Fenerbahçe maçına Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo (Ömer Bayram), Seri, Nzonzi, Feghouli, Belhanda (Lemina), Babel, Falcao muhtemel 11le çıkması bekleniyor.Fenerbahçe, Galatasaray derbisinde Garry Rodrigues ile Victor Mosesin oynaması beklenmezken Hasan Ali Kaldırım ve Mauricio Islanımn yedek soyunması bekleniyor.

Sarı-lacivertli ekipte geçtiğimiz hafta MKE Ankaragücü ile oynanan maçta sakatlık yaşayan Garry Rodrigues, eski takımına karşı forma giyemeyecek. Rodriguesin yanı sıra çalışmalarını özel program dahilinde sürdüren Victor Mosesin de görev alması beklenmiyor. Öte yandan teknik direktör Ersun Yanalın Hasan Ali Kaldırım ile Mauricio Islayı yedek soyundurması ve karşılaşmanın durumuna göre görev vermesi bekleniyor.

Fenerbahçede Tolga Ciğerci, Galatasaraya karşı forma giyecek. Yanalın görev vermesi durumunda eski takımına karşı ilk kez sahaya çıkacak.

Fenerbahçe, Galatasaray deplasmanlarında 5 senedir yenilmedi. Ligde en son 2014-15 sezonunun 6ncı haftasında Sneijdirin bulduğu goller ile 2-1 mağlup olan Fenerbahçe sonraki sezonlarda sarı-kırmızılı ekibe hiç yenilgi yaşamadı. Sarı-lacivertli ekip, Galatasaraya karşı 2015-16 sezonunda 0-0 berabere, 2016-17 sezonunda 1-0 galip, 2017-18 sezonunda 0-0 berabere, 2018-19 sezonunda ise 2-2 berabere kalarak, Türk Telekom Stadında mağlubiyet yaşamadı.

Fenerbahçenin muhtemel 11i; Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın Galatasaray derbisinde şu 11’e çıkması bekleniyor: Altay - Ozan, Zanka, Jailson, Dirar, Emre, Gustavo, Tolga Ciğerci, Deniz, Max Kruse, Vedat Muric

Son güncelleme: 13:46 28.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı