• Turkhane Logo

Belçika’nın F-16'ları yıl sonuna Ukrayna’ya gelecek

Belçika’dan Kiev yönetimine destek paketi ve F-16’ların teslim edileceği tarih açıklandı.

16:39 28 Nisan 2024 Pazar
Belçika’nın F-16'ları yıl sonuna Ukrayna’ya gelecek
Belçika’dan Kiev yönetimine destek paketi ve F-16’ların teslim edileceği tarih açıklandı.

TURKHANE.COM- UKRAYNA

Başbakan Alexander De Croo, Ukraynaya planlanandan önce F-16 savaş uçakları ve hava savunma sistemleri tedarik edileceğini duyurdu. De Crooya göre, Kievin ekipmanı 2024 yılı sonuna kadar teslim alması gerekiyor.
De Croo, bir basın toplantısında Bununla Ukraynayı mümkün olan en iyi şekilde desteklemek için büyük bir adım daha atıyoruz dedi. Ayrıca Belçikanın Ukraynaya 205 milyon € değerinde ek bir askeri yardım paketi sağlayacağını açıkladı. Bu askeri yardımın ülkede bulunan Rus varlıklarından ödeneceğini de sözlerine ekledi.
Daha önce ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin de Ukraynanın bu yılın sonuna kadar ABDden F-16ları alacağını açıklamıştı. Aynı zamanda özel eğitimli Ukraynalı pilotlar da Kieve gelecek.
Lloyd Austin, Ramstein formatındaki çevrimiçi bir toplantı sırasında F-16 filoları, bu Temas Grubu üyeleri tarafından eğitilen pilotlar ve destek personeliyle birlikte bu yıl Ukraynaya gelmeye başlayacak dedi.
Pentagon şefi toplantıda Ukraynanın daha fazla zırhlı araca ve toplara ihtiyacı olduğunu da söyledi. Yapabileceği her şeyi yapacağına söz verdi.Belçika, ABD, Hollanda, Danimarka, Litvanya ve diğer ülkeler F-16 savaş uçaklarının transferi konusunda anlaşmıştı. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitri Kuleba, Mart ayında savaş uçaklarının transfer sürecinin planlandığı gibi ilerlediğini söylemişti. Ona göre ülkenin ilk F-16ları 2024 yazının ortasında teslim alması gerekiyor.

Son güncelleme: 16:39 28.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı