• Turkhane Logo

Fenerbahçe Avrupa'da çeyrek finalde

Fenerbahçe, ilk maçta deplasmanda 3-0 mağlup ettiği UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında evinde konuk ettiği Union Saint-Gilloise'ye yenilmesine rağmen adını çeyrek finale yazdırdı.

00:13 15 Mart 2024 Cuma
Fenerbahçe Avrupa'da çeyrek finalde
Fenerbahçe, ilk maçta deplasmanda 3-0 mağlup ettiği UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında evinde konuk ettiği Union Saint-Gilloise'ye yenilmesine rağmen adını çeyrek finale yazdırdı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında Fenerbahçe, sahasında Belçikanın Union Saint-Gilloise takımını konuk etti. Ülker Stadyumunda oynanan karşılaşmayı Union Saint-Gilloise 1-0 kazandı. Bu yenilgiye rağmen deplasmandaki ilk maçı 3-0 kazanan Fenerbahçe, çeyrek finale yükseldi.

İlk yarısı 0-0 berabere sona eren karşılaşmada tek gol, 68. dakikada Mathias Rasmussenden geldi. Sol kanattan gelişen atakta Loic Lapoussin ortasını uzak direğe doğru gönderdi. Gelen topa yükselen Mathias Rasmussen kafa vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı sağ üst köşeden filelere gönderdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 1-0 Union Saint-Gilloiseni üstünlüğü ile sona erdi. Belçikadaki ilk maçı 3-0 kazanan, adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.

EVİNDE İLK KEZ KAZANAMADI

Fenerbahçe bu sezon taraftarı önünde 7. Avrupa maçına çıkarken, ilk kez bir maçtan galibiyet alamadan ayrıldı.

UEFA Avrupa Konferans Ligine 2. eleme turundan başlayan sarı-lacivertliler, Zimbruyu eledikten sonra Mariboru da saf dışı bırakarak play-off oynama hakkı kazandı. Bu turda Twenteyi geçen İsmail Kartalın öğrencileri, Ludogorets, Nordsjaelland ve Spartak Trnavanın bulunduğu H Grubunu lider tamamladı. Fenerbahçe, eleme turlarında ve gruplarda oynadığı iç saha maçlarının hepsinden galibiyetle ayrılmayı başardı. 6 karşılaşmada 23 gol atan sarı-lacivertli takım, kalesinde ise 4 gol gördü.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında konuk ettiği Union Saint-Gilloisee yenilerek, bu sezon Avrupada evinde ilk kez bir maçtan galibiyetle ayrılamamış oldu.

İSMAİL KARTALDAN 11DE 8 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Süper Ligin 29uncu haftasında iç sahada 4-1 kazanılan Pendikspor maçının 11inde 8 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

Tecrübeli teknik adam; Livakovic, Mert Müldür, Serdar Aziz, Krunic, Cengiz Ünder, Mert Hakan Yandaş, Tadic ve Dzekonun yerine İrfan Can Eğribayat, Osayi-Samuel, Djiku, İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci, Szymanski, Kent ve Batshuayiyi sahaya sürdü.

KENT 21 MAÇ SONRA...
Fenerbahçenin İngiliz kanat oyuncusu Ryan Kent, 21 maç sonra ilk 11de görev aldı. TFFye  bildirilen listede ismi yer almayan ve Süper Lig karşılaşmalarında görev alamayan Ryan Kent, son olarak deplasmanda oynanan Nordsjaelland maçına ilk 11de başlamıştı.

Fenerbahçe, Saint-Gilloise karşılaşmasında 5 futbolcusundan yararlanamadı. Deplasmanda oynanan ilk karşılaşmada gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düşen Krunicin yanı sıra King, Çağlar Söyüncü, Becao ve Bonucci mücadelenin kadrosuna yer alamadı. Ayrıca UEFA listesinde isimleri bulunmayan Mert Müldür, Serdar Aziz ve Serdar Dursun da maçın kadrosunda yer bulamadı.

UEFA BAŞKANI CEFERİN KADIKÖYDE

Fenerbahçenin Union Saint-Gilloiseu konuk ettiği karşılaşmayı UEFA Başkanı Alexander Ceferin de takip etti. Ceferin, başkan Ali Koç, ile birlikte Fenerbahçe - Union Saint-Gilloise maçını izlemek için Ülker Stadyumuna geldi. Tekne ile stadyuma gelen UEFA Başkanı Alexander Ceferin ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, taraftarların arasından yürüyerek protokol tribününden giriş yaptı.

Son güncelleme: 00:13 15.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı