• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a yüklendi: Putin talimat verdi diye Esad’la görüşecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Niğde'de düzenlediği partisinin grup toplantısında Erdoğan'ı eleştirerek, "Putin talimat verdi şimdi Esad'la görüşecek. Ben söylüyorum görüşmüyor, Putin söyleyince görüşüyor" ifadelerini kullandı.

15:53 23 Ağustos 2022 Salı
Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a yüklendi: Putin talimat verdi diye Esad’la görüşecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Niğde'de düzenlediği partisinin grup toplantısında Erdoğan'ı eleştirerek, "Putin talimat verdi şimdi Esad'la görüşecek. Ben söylüyorum görüşmüyor, Putin söyleyince görüşüyor" ifadelerini kullandı.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Niğdede düzenlediği partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada iktidarın dış politika stratejilerini eleştirdi. AKPli Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanın, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşeceği yönündeki iddialarla ilgili açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Asla Esed ile konuşmayacağım, yan yana gelmeyeceğim... 2019dan bu yana kendisine mektup yazdım, Suriye ile kavga etmei bir uluslararası Suriye konferansı Türkiyede düzenle dedim. Yanlış yapıyoruz, Arap dünyasının işine karışmayalım biz... Arap dünyası ayrıdır, dış politikada öteden beri miras olarak gelen bir gelenetir bu; o dünyaya karışmayız daha yukarıda dururuz. O dünyada bir sorun olursa gelir bizim kapımızı çalarlar, gelin bizi barıştırın diye. Şimdi böyle bir rolümüz kalmadı. Türkiye dış politikada ciddi sorunlarla karşı karşıya. Putin talimat verdi şimdi Esadla görüşecek. Ben söylüyorum görüşmüyor, Putin söyleyince görüşüyor eleştirisini yaptı.


KUL HAKKI YİYENLERLE ASLA HELALLEŞMEYECEĞİZ

Kılıçdaroğlunun açıklamalarının satır başları şöyle:

Niğde tarım açısından son derece zengin ve önemli bir kentimiz. İktidarda olanların Niğdeye verdikleri sözleri tutmadıklarını biliyoruz. Bunların tamamını biliyoruz. İktidar olduğumuzda göreceksiniz Niğdeye, Kayseriye, Nevşehire de neler yapılıyor göreceksiniz. Anadolunun içini boşalttılar, metropollere taşıdılar. Gençlerimiz büyükşehirlerin varoşlarında iş arıyor.

Buranın tarımda üretim üssü haline gelmesi lazım. Bütün dünya tarımın stratejik sektör olduğunu biliyor. Çiftçi üretmezse hepimiz aç kalırız. Şimdi her şeyi dışarıdan getiriyorlar. Kaynakları beşli çeteye veriyorlar. Beşli çetelerden alıp millete tamamını vereceğiz. Kul hakkı yiyenlerle asla helalleşmeyeceğiz. Yüce yaradanın huzuruna bile kul hakkıyla kimse çıkamaz. Biz sevgi ve barış çerçevesinde kucaklaşacağız, helalleşeceğiz. Birbirimize merhamet edeceğiz. Bunların yaptığı gibi paraları alıp bir avuç rantiyeye vermeyeceğiz.

Cumhuriyet tarihinde bir ilk gerçekşleşiyor. Geniş kitlelerden, gelir bir avuç kişiye transfer ediliyor. Her birimiz yükselen fiyatlarla, bir avuç üst gelir grubuna milyonları milyarları aktarıyoruz. Kur korumalı mevduat ile. 5 ayda bir tek alın teri damlası damlatmadan 60 milyar 560 milyon aktı.

BÜTÜN KADINLARA BİR SÖZÜM VAR

Bütün kadınlara bir sözüm var. Türkiye sathında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Biz bunun için, bunların yirmi yıldır yardım yapıyorum dediklerini bir kenara atıyoruz, aile destekleri sigortasını getireceğiz. Bunlar fakirlere yardım yapıoyoruz diye kendi onurlarını sözde kurtarıyorlar. Yoksul hiçbir ailenin elektriği, suyu, doğalgazı kesilmeyecek.

Geldiler en düşük fiyatı verdiler üzümde. Üzüm kaç lira olsun diye soruyorlar, soran da üzüm tüccarı. Biz üreticiyi, destekleyeceğiz. EYTlilerin sorunlarını defalarca söyledim, bunlar da dedi ki biz çözelim de bari Kılıçdaroğlu çözmesin. Aylardır çalışıyorlar, bir işi çözemediler. Çöz kardeşim, aylar yıllar geçti. Bunlar çözemezler. Bunlar Türkiyede hangi sorunu çözdüler? Biz şu sorunu çözdük desinler. Malı götürme konusunda bunlardan daha mahir kimse yok. O kadar ayrımcılık yaptılar ki, 15 Temmuz şehidi, terör şehidi, Kıbrıs şehidi... Şehit bizim şehidimiz gazi bizim gazimiz. Vatanıyla ve bayrağıyla sorunu olmayan herkesin başımızın üstünde yeri var.

Suriyeliler... Şu soruyu sordum, Suriyede biizm ne işimiz var. Niye kavga ettik. Şunu unutmayın, 33 askerimiz şehit edildi Suriyede. Vuran Rusyaydı. Devleti yöneten Erdoğan, 33 şehidimizin olduğu hafta nefesi Moskovada aldı. Biz onun ayağına gittik niçin? 3 milyon Suriyeli geldi. Bütün Suriyeli kardeşlerimizi en geç iki yıl içinde ülkelerine göndereceğiz.

DIŞ POLİTİKA ELEŞTİRİSİ

Şahsileştirilen bir dış politika sadece bugün değil, yarın da bize zarar verecek. Dış politikanın kendine öz bir dili vardır. Başka bir ülkeye hakaret edilmez. Dış politikadaki bir yanlışlık derin izler bırakır. O neden büyükelçi olmak sıradan bir olay değildir. 15-20 yıl deneyim kazanmak demektir. Rüşvet alandan büyükelçi olur mu? Tayin ederseniz, o ülkede rüşvetçi olduğunu bilir, o adamın devletin sırlarını satmayacağını nerden biliyorsunuz. Mısırla kavga ettik. Yeni gelen yönetime hakaret ettik. Mısır Ortadoğunun kilit taşıdır. Bu can bu tende olduğu sürece kimse benden papazı alamaz dedi. Papazı verdi mi, verdi. Bu tükürdüğünü yalamaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin itibarını yerle bir etmek demektir.

Asla Esed ile konuşmayacağım, yan yana gelmeyeceğim... 2019dan bu yana kendisine mektup yazdım, Suriye ile kavga etmei bir uluslararası Suriye konferansı Türkiyede düzenle dedim. Yanlış yapıyoruz, Arap dünyasının işine karışmayalım biz... Arap dünyası ayrıdır, dış politikada öteden beri miras olarak gelen bir gelenetir bu; o dünyaya karışmayız daha yukarıda dururuz. O dünyada bir sorun olursa gelir bizim kapımızı çalarlar, gelin bizi barıştırın diye. Şimdi böyle bir rolümüz kalmadı. Türkiye dış politikada ciddi sorunlarla karşı karşıya. Putin talimat verdi şimdi Esadla görüşecek. Ben söylüyorum görüşmüyor, Putin söyleyince görüşüyor.

Bir hafta içinde Süleyman Şah türbesini kendi topraklarına getireceğiz. Kimsenin endişesi olmasın. Katara peşkeş çektiler. Katar tank mı yapıyor? Yapmıyor. İktidar olduğumuzda göreceksiniz, bir hafta içinde Tank Palet Fabrikasını şanlı ülkesine teslim edeceğiz. Dünyada hastanesi olmayan tek ordu Türk ordusu. Kavgayı sonlandıracağız, daha güzel bir Türkiye, gelişen bir Türkiye, hiçkimsenin inancından ötürü ötekileştirilmediği bir Türkiye... Bütün bunların hepsini yapacağız. Bunları yapmak için bize katılın. Herkesin katılması lazım.

Son güncelleme: 15:53 23.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı