• Turkhane Logo

CHP cephesinden yeni 'Gürsel Tekin' açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in

21:12 07 Eylül 2022 Çarşamba
CHP cephesinden yeni 'Gürsel Tekin' açıklaması
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekinin HDPye bakanlık verilebilir sözleri yenü bir tartışmanın da fitilini ateşlemişti. Kamuoyunda 6lı Masa olarak bilinen oluşumun bileşenlerinden olan İYİ Parti yönetiminden söz konusu ifadelere tepki gelirken, Tekinin sözlerine ilişkin CHP cephesinden yeni bir açıklama geldi.
Cumhuriyette yer alan habere göre CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekinin HDPye bakanlık verilebilir sözlerine ilişkin, Sayın Gürsel Tekinin orada yapmış olduğu açıklama kendisinin kişisel değerlendirmesidir. Millet İttifakının böyle bir gündemi olmadığı açıklanmıştır dedi.

Özel bugün, TBMMde basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

“CHP’NİN GÖRÜŞLERİNİ SAYIN GENEL BAŞKAN, SAYIN PARTİ SÖZCÜMÜZ VE ÜÇ GRUP BAŞKANVEKİLİ AÇIKLAR”
HDP’ye bakanlık verileceğine yönelik iddialar üzerine Özel; “CHP’nin görüşlerini sayın Genel Başkan, sayın Parti Sözcümüz ve üç grup başkanvekili açıklar. CHP’nin somutlaşmış yetkili organlarında görüşülmüş, karara bağlanmış, MYK tarafından benimsenmiş ve sayın Genel Başkan tarafından kamuoyuna duyurulması uygun görülmüş görüşlerini üç grup başkanvekilimiz, Parti Sözcümüz ve sayın Genel Başkan’dan duyabilirsiniz. Bunun dışında yapılan değerlendirmeler, kişisel değerlendirmelerdir. Bunun ötesinde yapılan her şey spekülasyondur. Sayın Gürsel Tekin’in orada yaptığı açıklama da kendisinin kişisel değerlendirmesidir” dedi. 

Son güncelleme: 21:12 07.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı