• Turkhane Logo

Yoğun bakımlarda yer yok, tablo daha da ağırlaşacak

Koroavirüs salgını tüm dünya gibi Türkiye’de de yeniden artışa geçti. Birçok ilde yoğun bakım ünitelerinde yer kalmazken, doktorlar durumun daha da ağırlaşacağı konusunda hemfikir.

10:24 02 Eylül 2020 Çarşamba
Yoğun bakımlarda yer yok, tablo daha da ağırlaşacak
Koroavirüs salgını tüm dünya gibi Türkiye’de de yeniden artışa geçti. Birçok ilde yoğun bakım ünitelerinde yer kalmazken, doktorlar durumun daha da ağırlaşacağı konusunda hemfikir.



Doktorlar, bu durumun krize dönüşmeden aşılması için Sağlık ve Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlıklarını göreve çağırdı.

Kovid-19 pandemisi ile mücadelede kontrol kaybediliyor. Virüsün etkisi zayıflatılamadığı gibi yaygınlaşma eğilimi de önlenemiyor. Birçok ilde yoğun bakım servislerinde boş yatak kalmazken, artması beklenen vakalar sonrası kriz oluşabileceğinin altı çiziliyor.


SAĞLIK KURULUŞLARI KAMULAŞTIRILMALI

Cumhuriyet’ten Sibel Bahçetepe’ye konuşan Dr. Ergün Demir ve Dr. Güray Kılıç, pandemi süresince Kovid-19 hastalarına yoğun bakım servislerinde bakmayan özel hastanelerin ve sağlık kuruluşlarının kamulaştırılması ve Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda hizmet vermesi gerektiğini vurgulayarak “SGK, Covid-19 salgınında görevini yapmaktan kaçınamaz. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve Sağlık Bakanı sorumluluklarının gereğini yapmalıdır” dediler.

YOĞUN BAKIMLAR DOLDU, YENİ HASTALAR İÇİN YER YOK

İstanbul’a ek olarak Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Konya, Manisa, Ankara, Bursa, Batman, Elazığ, Malatya, Kayseri ve Sivas’ta da salgının hızla yayıldığını söyleyen doktorlar, “Bu illerde Kovid-19 hastalarının yoğun bakım servislerinde yer bulamadıkları haberleri hekimler tarafından yaygın olarak dile getirilmektedir” dediler. Demir ve Kılıç, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a “Sosyal Güvenlik Kurumu özel hastanelerin pandemi bakım hizmeti ödemelerini neden iptal etti?” diye sordu.

HAVALARIN SOĞUMASI İLE TABLO AĞIRLAŞACAK

Hekimler “Önümüzdeki günlerde okulların açılması girişimi, mevsimsel grip dönemi ve havaların soğuması ile birlikte kronik hastalığı olanların da salgından etkilenmesi daha ağır tabloların ortaya çıkması yol açacaktır. Ayrıca büyük ameliyatlar ve acillere başvuru da göz önüne alındığında ciddi yoğun bakım yatağı ihtiyacının ortaya çıkacağını öngörmek zor değildir” dedi.

Son güncelleme: 10:24 02.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı