• Turkhane Logo

Yerlikaya ‘Kaymakam imamı dövdü’ haberlerine öfkelendi

11:00 21 Ocak 2024 Pazar
Yerlikaya ‘Kaymakam imamı dövdü’ haberlerine öfkelendi





İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Diyarbakır’da Kulp kaymakamının imamı camide dövdüğü haberlerine ilişkin açıklama geldi.



Diyarbakır’ın Kulp ilçesi cami imamı M.K Kaymakam Burak Akeller tarafından cuma namazı sonrası dövüldüğünü açıklamıştı. Hastaneden darp raporu olan cami imamı’na sendikalar sahip çıkmıştı. Valilikte olayla ilgili soruşturma başlatırken, kaymakamın bir imamı hutbede satır atladığı için darp etmesi sosyal medyada büyük tepkilere neden olmuştu. Ali Yerlikaya ise ‘kaymakam imam dövdü’ haberlerine öfkelendi; Yorum ve eleştiriler maksatlıdır açıklaması yaptı



Bakan Yerlikaya iddiaya ilişkin sosyal hesabında şunları söyledi:



“Diyarbakır-Kulp Kaymakamımız Burak Akeller Cuma Hutbesi’nde ‘şehitlerimiz ile ilgili kısmı okumayan’ cami imamına okuması için hatırlatmada bulunmuş ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gönderdiği metnin tam okumasını sağlamıştır.



Yaşanan olay sonrası gündeme getirilen iddialarla ilgili Bakanlığımız tarafından konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır. İncelemenin sonucu beklenmeden kimi sosyal medya hesaplarınca yapılan yorum ve eleştiriler maksatlıdır. Konuyu yakından takip ediyoruz.”




Kaymakam, hutbede satır atladığını öne sürdüğü imamı darp etti

Son güncelleme: 11:00 21.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı