• Turkhane Logo

Yandaş Küçük canlı yayında Erdoğan'a itiraz etti!

AKP'ye yakın gazeteci Cem Küçük, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayat pahalılığına ilişkin

16:36 06 Eylül 2023 Çarşamba
Yandaş Küçük canlı yayında Erdoğan'a itiraz etti!
AKP'ye yakın gazeteci Cem Küçük, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayat pahalılığına ilişkin

AKPye yakınlığıyla bilinen ve hükümet politikalarının medyadaki şahin savunucularından biri olarak öne çıkan Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Türkiyede ekonominin krizde olduğunu kabul etti. 

Habertürkte Gerçek Fikri Ne? programında, Erdoğanın hayat pahalılığına ilişkin sorun ekonomik değil psikolojik sözlerini değerlendiren Cem Küçük şunları söyledi:
Ekonomik kriz Türkiyede var. Büyükşehirlerde çok had safhada var ve geçinmek zor. İki yıldır var ve iki yıldır bu gitmedi. Nitekim AK Parti seçimlerde bedelini ödedi. İstanbul ve Ankarada oyları azaldı.
Krizin Anadoluda büyükşehirlerde olduğu kadar hissedilmediğini öne süren Küçük, Çünkü Anadoluda insanlar ev sahibi, emekli maaşları ve sosyal yardımlar var. Onun için büyük şehirlerdeki kadar hissetmedi. Ama şu an Türkiyenin yaşadığı şey krizdir dedi. 
Küçük, sözlerinin devamında Bazı arkadaşlarım geçen sene ev kiram gelirimin yüzde 30u kadardı, şimdi ise aylık gelirimin yüzde 70i kiraya gidiyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz diyor. Hükümetin çözemediği işlerden biri ev sahibi- kiracı meseledir. Adliyeler korkunç derecede dosya dolu diye konuştu. 
ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?Erdoğan, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada, hayat pahalılığına ilişkin Döviz kuru enflasyondaki yükseliş fiyatları doğrudan etkiliyor. Etiketlerde ve ilanlarda yüksek oranda fiyat artışı yapılıyor. Çalışanların ücretlerine yapılan her artış cebe girmeden artışlar her hizmete yansıtılıyor. Aynı ürün ve hizmetin farklı yerlerdeki fiyat makasının çok açıldığı durumlar var. Demek ki bir fiyatlama güdüsüyle karşı karşıyayız. Bu da sorunun ekonomik değil psikolojik olduğuna işaret ediyor demişti. 

Son güncelleme: 16:36 06.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı