• Turkhane Logo

Türkiye’nin başını ABD’yle belaya sokan Bilal’in sınıf arkadaşı çıktı

SBK Holding’in patronu Sezgin Baran Korkmaz’ın adının karıştığı ABD Hazinesi’nin 301 milyon dolar dolandırılması olayının altından Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip’ten sınıf arkadaşı çıktı.

11:13 25 Haziran 2021 Cuma
Türkiye’nin başını ABD’yle belaya sokan Bilal’in sınıf arkadaşı çıktı
SBK Holding’in patronu Sezgin Baran Korkmaz’ın adının karıştığı ABD Hazinesi’nin 301 milyon dolar dolandırılması olayının altından Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip’ten sınıf arkadaşı çıktı.



Korkmaz, dolandırıcı Kingston’ları dönemin Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut’un yardımlarıyla Türkiye’ye getirdiğini anlattı.

 ‘AKP Çocukları’ adlı sosyal medya hesabı ABD’deki vergi kaçırma olayına karışan Sezgin Baran Korkmaz’ın yıllar öncesine ait bir görüntüsünü paylaştı. Görüntülerde Korkmaz, bir televizyon programında ABD’li dolandırıcı Kingston kardeşleri Türkiye’ye nasıl getirdiğini anlatıyor.


İngilizce bilmediğini söyleyen Korkmaz, bu konuda yatırımcılarla iletişim kurarak kendisine yardımcı olan kişinin dönemin Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut olduğunu belirtti. Yani Kingston kardeşleri Türkiye’ye gelmesine Ermut vesile oldu.



Ermut, Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Lisesinden sınıf arkadaşı. Şu an Varlık Fonu Genel Müdürü olan Ermut AKP’nin çift maaşlı bürokratlarından.

SBK Holding’in patronu Korkmaz’ın adının karıştığı ABD’deki davada ABD Hazinesi’nin 301 milyon dolar dolandırıldığı iddianameye girdi. Korkmaz’ın iş yaptığı Kingston Kardeşler ve Levon Termendhzyan yargılanıp ceza aldılar. Korkmaz hakkında da 10 ayrı suçtan 225 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

ZARRAP GİBİ ANLAŞACAK

Avusturya’da tutuklanan Korkmaz’ın tutukluluk hali, 5 Temmuz’a uzatıldı. Hem ABD hem de Türkiye Korkmaz’ı yargılamak için iadesini istiyor. Hakkında azami 130 yıl hapis cezası istenirken mahkeme ile anlaşan Reza Zarrap kısa sürede özgürlüğüne kavuştu. 225 yıla kadar hapis istenen Korkmaz’ın da kısa sürede özgürlüğüne kavuşmak için aynı yolu izlemesi bekleniyor.

AKP Çocukları adlı hesabın paylaşımına sosyal medya kullanıcılarından tepki yağdı. Bir vatandaş, “Doğru ise, bu nasıl girift ilişkiler. Kimin eli kimin ceninde belli değil. Kimleeeerrrr kimlerle beraber miş..!” diyerek tepki gösterdi.

  Olaya bak! ABD hükümetinden çarpılan parayla alınan arabayı bizim Cumhurbaşkanlığı danışmanı kullanıyor. Uluslararası kriz çıkaracak manyaklar. https://t.co/oIh4II5TV8 — AKP Çocukları (@AkpCocuklari) June 24, 2021 Olaya bak! ABD hükümetinden çarpılan parayla alınan arabayı bizim Cumhurbaşkanlığı danışmanı kullanıyor. Uluslararası kriz çıkaracak manyaklar. https://t.co/oIh4II5TV8 — AKP Çocukları (@AkpCocuklari) June 24, 2021
 

Son güncelleme: 11:13 25.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı