• Turkhane Logo

Sürgün avukatlar hukuksuzluklara dikkat çekmek için 850 kilometre pedal çevirecek

‘Koşulsuz adalet’ için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünde 41 haftadır adalet nöbeti tutan genç avukatlar, bu kez 850 km bisiklet sürecek.

14:13 06 Eylül 2021 Pazartesi
Sürgün avukatlar hukuksuzluklara dikkat çekmek için 850 kilometre pedal çevirecek
‘Koşulsuz adalet’ için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünde 41 haftadır adalet nöbeti tutan genç avukatlar, bu kez 850 km bisiklet sürecek.



Hollanda’daki Uluslararası Ceza Mahkemesi önünde başlayacak olan Koşulsuz Adalet Maratonu kapsamında 15 şehir geçilecek.

Türkiye’den ayrılmak zorunda kalan genç avukatların kurduğu ve 41 haftadır AİHM önünde adalet nöbeti tutan Koşulsuz Adalet Hareketi, yeni bir projeye hazırlanıyor. Genç avukatlar bu kez “Umut İçin Pedal Çevir’’ sloganıyla başlatacakları “Koşulsuz Adalet Maratonu” kapsamında Türkiye’deki insan hakları ihlallerine barışçıl bir protestoyla dikkat çekmek için bisiklet sürecek.


SEMBOL İSİMLER ANISINA TOHUM EKİLECEK

23 Eylül 2021’de Hollanda’daki Uluslararası Ceza Mahkemesi (Lahey) önünden başlayacak olan 850 kilometrelik maraton, Strazburg’taki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin önünde sona erecek. 15 farklı şehirden geçecek olan gençler, 10 farklı şehirde Türkiye’de insan hakkı ihlaline maruz kalan sembol isimler anısına bir tohum ekecek.

“BİZE KATILIN” ÇAĞRISI

Koşulsuz Adalet Hareketi’nden yapılan açıklamada, “Koşulsuz Adalet Hareketi olarak bizler ‘Hareket Geç!’ sloganıyla 41 haftadır Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlallerine karşı farkındalık oluşturmak için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünde nöbet tutuyoruz. Bugün birçok farklı meslek grubunda ve ülkede çağrımızın karşılık bulması, Türkiye’de artarak devam eden siyasi baskıların ve insan hakları ihlallerinin uluslararası kamuoyuna duyurulması ve bu ihlallere engel olunması için vermiş olduğumuz mücadelemizde bizi teşvik ediyor. Maraton güzergahımızda bulunan tüm gönüllülerimize şehirlerinden geçtiğimiz günlerde bisikletlerini alıp “Umut İçin Pedal Çevir!” diyerek bize katılmaları çağrısında bulunuyoruz.” denildi.
  “Umut İçin Pedal Çevir” çağrısıyla Koşulsuz Adalet Maratonu için yola çıkıyoruz!

:Uluslararası Ceza Mahkemesi (Lahey)
➡️:Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (Strazburg)
:23 Eylül-1 Ekim
:850 km
:15 Şehir
:10 Umut Tohumu

Formu doldur bize katıl!https://t.co/0JzPtbBjcl pic.twitter.com/EC4iFzdUqH — Koşulsuz Adalet Hareketi (@kosulsuzadalet) September 3, 2021

Maratona katılmak için

Son güncelleme: 14:13 06.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı