• Turkhane Logo

Sedef Kabaş'ın tutuklanması dünya basınında

Gazeteci Sedef Kabaş'ın AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret gerekçesiyle tutuklanması dünya basınında geniş yer buldu.

14:23 23 Ocak 2022 Pazar
Sedef Kabaş'ın tutuklanması dünya basınında
Gazeteci Sedef Kabaş'ın AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret gerekçesiyle tutuklanması dünya basınında geniş yer buldu.

AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana hakaret gerekçesiyle gece yarısı Üsküdarda gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaşın tutuklanması dünya basınında geniş yankı uyandırdı.
Gazete Duvarın aktardığına göre BBC News, ana sayfasında da yer verdiği haberde, Sedef Kabaş: Türk gazeteci bir atasözünü dile getirmekten hapse atıldı başlığını kullandı. 
Kabaşa yöneltilen suçlamanın bir ila dört yıl arasında hapis cezasıyla sonuçlanabileceği belirtilen haberde, Erdoğanın muhalifleri susturması ülke dışında alarm yaratırken, AByle ilişkilerin soğumasında da payı var. AB, Türkiyenin üyelik girişimini askıya almış durumda. Cumhurbaşkanı olmasından bu yana, binlerce kişi Erdoğana hakaret etmekle suçlandı denildi.
SİNDİRME GİRİŞİMİ OLARAK KINANDIThe Guardian gazetesi ise haberi Türkiyede tanınmış gazeteci, Cumhurbaşkanı Erdoğana hakaretten tutuklandı başlığıyla verdi. 
Haberde, Sedef Kabaş bir atasözünü dile getirmekten dolayı hapis cezasıyla karşı karşıya. Meslektaşları, bu tutuklamayı medyayı sindirme girişimi olarak kınadı denildi. 
Recep Tayyip Erdoğana dair medyadaki haberler Türkiyede sıkı bir şekilde kontrol ediliyor denilen haberde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin özel bir yasa aracılığıyla Cumhurbaşkanına daha fazla koruma sağlanmasının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine (AİHS) aykırı olduğuna dair kararına da atıfta bulunuldu.
Reuters ajansı abonelerine geçtiği haberde, Kabaşa yönelik suçlamanın temelinde sarayla ilgili bir atasözünün bulunduğunu vurgularken, Erdoğanın Cumhurbaşkanı olmasından bu yana binlerce kişinin hakaretle suçlandığını belirtti. Haberde, 2014 yılından bu suçlamaya dayanılarak 160 bin 169 soruşturma açıldığına dikkat çekildi.

Son güncelleme: 14:23 23.01.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı