• Turkhane Logo

Sağlık Bakanı: Bir vatandaşımızda koronavirüsü tespit edildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de ilk Koronavirüsü vakasının ortaya çıktığını açıkladı.

08:49 11 Mart 2020 Çarşamba
Sağlık Bakanı: Bir vatandaşımızda koronavirüsü tespit edildi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de ilk Koronavirüsü vakasının ortaya çıktığını açıkladı.



Türkiye saatiyle gece saat 00.45 sularında son dakika basın toplantısı yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, akşam saatlerinde bir vatandaşın Koronavirüsü test sonuçlarının pozitif çıktığını vurguladı.

“Tedbirler hangi keskinlikte olursa olsun bazı sonuçları önlemek maalesef mümkün değil” diyen Bakan Koca, “Bu an burada olmamın nedeni; bu saate dek gösterdiğimiz şeffaflıktır. Size üzücü ama korkutucu olmayan haberi bildirmek istiyorum. Bu akşam saatlerinde bir vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı. Hastamız bir erkektir.” açıklamasında bulundu.


Virüs tespiti yapılan hastanın Avrupa’dan geldiğini açıklayan Bakan Koca, yüksek ateş ve öksürük şikâyetiyle ortaya çıktığını belirtti. “Ülkemiz süreç boyunca bu olasılığa hazırdır” diyen Koca, “Yayılmayı önleyici tedbirler alınmıştır. Yurt dışına zorunlu olmadıkça çıkamayalım. Bugüne kadar gösterdiğimiz başarı bundan sonrası için mücadelemizin kolay olacağının garantisi kabul edilmelidir. Biz dünyayı uyarırken aynı zamanda hazırlandık.” dedi.

Karantina altına alınan hastanın genel sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Bakan Koca, hastanın aile bireylerinin ve temas ettiği kişilerin tetkiklerinin devam ettiğini aktardı. Bakan Koca, hastanın hangi şehir de olduğunu açıklamadı.


 

Son güncelleme: 08:49 11.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı