• Turkhane Logo

Talimat en tepeden geldi: Nükleer silah kullanacaklar

Ukrayna ile savaşın içinde olan Rusya'dan endişelendiren bir hamle geldi.

12:59 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Talimat en tepeden geldi: Nükleer silah kullanacaklar
Ukrayna ile savaşın içinde olan Rusya'dan endişelendiren bir hamle geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Batılı devlet yetkililerinin tehditlerinin ardından taktik nükleer silahların kullanımını da kapsayan askeri tatbikat düzenleyeceğini açıkladı.

Bakanlık, tatbikat talimatını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin verdiğini ve tatbikatta stratejik olmayan nükleer silahların muharebe için yeterliliğinin test edileceğini açıkladı.

Askeri tatbikatın stratejik olmayan nükleer silahların kullanımı için hazırlık ve konuşlandırma uygulamalarını kapsayacağını belirten bakanlık, tatbikatın bazı Batılı devlet yetkililerinin Rusya Federasyonuna yönelik kışkırtıcı açıklama ve tehditlerine yanıt olarak Rusyanın toprak bütünlüğü ve egemenliğini sağlamayı amaçladığını açıkladı.
FÜZE CEPHANELİĞİNİ ARTIRMA ÇAĞRISI

Rus Büyükelçi Grigory Mashkov, ülkesinin ABD ve müttefikleriyle doğrudan karşı karşıya geldiği bir ortamda Batı ülkelerini caydırmak için füze cephaneliğini artırmak zorunda kalacağını söyledi.

Rus ve ABDli diplomatlara göre; Rusyanın Şubat 2022de Ukraynayı işgal etmesi, Rusya-Batı ilişkilerinde 1962 Küba Füze Krizinden bu zamana kadarki en derin krizi tetikledi.

Rusya silah üretimini artırırken; ABDnin tahminlerine göre, Rusya bu yıl NATOnun 32 üyesinin toplamından daha fazla ağır silah üretecek.

Mashkov RIA haber ajansına yaptığı açıklamada, Şu anda karşı karşıyayız, umarım bu doğrudan silahlı çatışmayla sonuçlanmaz dedi.

Mashkov, Olası düşmanları Rusyanın gücünü test etmekten vazgeçirmek amacıyla Rusyanın füze cephaneliğini artırmak da dahil olmak üzere savunma kapasitesini güçlendirmek için daha fazla adım atması gerekeceğini söyledi.

Son güncelleme: 12:59 06.05.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı