• Turkhane Logo

Ruslar Donbas’ta ilerliyor

Rusya birlikleri Donetsk ve Harkov yönünde ilerlemelerini hızlandırdı.

15:22 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Ruslar Donbas’ta ilerliyor
Rusya birlikleri Donetsk ve Harkov yönünde ilerlemelerini hızlandırdı.

TURKHANE.COM- MOSKOVA

Rusya Savunma Bakanlığı’nın son verilerine göre Rus birlikleri kuzey cephesinde ilerleme kaydediyor.
Donetsk yönünde, Rus birlikleri Krasnogorovsky refrakter fabrikasının topraklarının çoğunun kontrolünü ele geçirdi. Ayrıca Rus Silahlı Kuvvetlerinin Georgievkanın orta kesiminde ve Pobedanın güneyinde önemli ilerleme kaydettiği de öğrenildi.
Ruslar ayrıca Donets - Donbass ve Krasnoenin güneydoğusunda, bitişik orman kuşaklarındaki kontrol bölgesini genişlettiler.
Bahmut yönünde, Rus birlikleri Seversky Kanalı bölgesindeki Stupki-Golubovskie rezervine yerleştiler.
Avdeevsky yönünde Rus Silahlı Kuvvetleri, Kalinovo yönünde taarruzun önünü açan Arkhangelskoyeyi ele geçirdi.
Rus Silahlı Kuvvetleri, Georgievkanın merkezinde ve Pobeda bölgesinde ilerlemeye devam ediyor, Pobeda köyüne giden bir orman kuşağını ele geçirdi.
Çasov Yar Yönü
Çasov Yar civarında Rus Silahlı Kuvvetlerinin saldırı eylemleri devam ediyor. Şehrin kuzey kanadında, Ukrayna ordusu Grigorovka ve Kalinovka üzerindeki kontrolü dikkate alındığında, Rusların Ukraynalıların karşı saldırıları ihtimali olduğu için doğrudan şehre ilerlemesi henüz mümkün değil.
Güneydoğuda Ivanovsky ile Kleshcheevka arasında Rus Silahlı Kuvvetlerinin ilerleyişi var. Ukrayna tarafından yayınlanan görüntülerde eski Artemovsk havaalanının batı eteklerinden Kleshcheevkanın kuzeyindeki ormana kadar olan orman kuşağı Rus birliklerinin kontrolüne girdi.
Novomikhailovkanın ele geçirilmesinden sonra kısa bir operasyonel duraklamanın ardından Rus Silahlı Kuvvetleri, yerleşim civarındaki yerel saldırı operasyonlarına yeniden başladı. İnternette yayınlanan görüntülerde Rus Silahlı Kuvvetlerinin küçük zırhlı gruplarla çok sayıda saldırı yaptığı görülüyor.
Odessa yine hedefte
Rus füzelerinin hedefinde yine Odessa vardı. Odessa bölgesindeki Velikodolinskoyedeki bir askeri tesis vuruldu.
Dnepropetrovsk bölgesindeki Pavlogradskaya-330 enerji merkezi de dahil olmak üzere, Ukrayna Ordusu tarafından kontrol edilen bölgedeki birçok hedef füzelerle vuruldu.
Kırımda 4 ATACMS füzesi imha edildi
Rus Silahlı Kuvvetlerinin Ukrayna cephe gerisine füze saldırılarına devam ederken, Ukrayna ATACMS balistik füzeleriyle Kırıma saldırılarına devam ediyor.
Rusya Savunma Bakanlığı, Kırıma Amerikan yapımı ATACMS uzun menzilli füzeler kullanılarak saldırı düzenlendiğini bildirdi. Bakanlığa göre hava savunma sistemleri dört mermiyi imha etti. Herhangi bir can kaybı veya hasar bildirilmedi.

Son güncelleme: 15:22 06.05.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı