• Turkhane Logo

Rusya’nın terör listesine aldığı Satranç şampiyonu Kasparov ‘Bu bir onur’ dedi

17:50 07 Mart 2024 Perşembe
Rusya’nın terör listesine aldığı Satranç şampiyonu Kasparov ‘Bu bir onur’ dedi





Rusya’nın finansal izleme ajansının eski dünya satranç şampiyonu Garry Kasparov’u “teröristler ve aşırılık yanlıları” listesine eklemesinin ardından Kasparov sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada bu listeye eklenmesini onur olarak nitelendirdi.



Garry Kasparov, X’den yaptığı açıklamada; “Bu onur benden çok Putin’in faşist rejimi hakkında bir şeyler söylüyor. Goldwater’ın dediği gibi, özgürlüğün savunulmasında aşırılık ahlaksızlık değildir ve adalet arayışında ılımlılık erdem değildir! Ancak her türlü muhalefet ya da basit bir nezaket, diktatörlük tarafından aşırılık yanlısı olarak adlandırılmalıdır.” dedi.



Kasparov ayrıca ABD’nin uluslararası terör eylemlerine defalarca destek sağladığı tespit edilen ülkeler listesine atıfta bulunarak, “Bugün Rusya’yı, Putin’i ve tüm yandaşlarını terörün devlet sponsorları listesine eklemek için iyi bir gün olabilir.” diye ekledi.



2005’te satranç kariyerini sonlandıran Kasparov, sonraki yıllarda Rusya’da Putin’e karşı muhalefetiyle bilinir hale geldi ve 2013 yılında ülkeyi terketmek zorunda kaldı. Kasparov ayrıca Rusya’nın 2022’de Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından kurulan ve uluslararası topluma Rus liderleri savaş suçlusu ilan etme çağrısında bulunan ‘Savaş Karşıtı Komite’nin de önemli bir figürüydü.

Son güncelleme: 17:50 07.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı