• Turkhane Logo

Paris’te Neymar skandalı; Fransız polisi Ekonomi Bakanlığını bastı

20:25 18 Ocak 2024 Perşembe
Paris’te Neymar skandalı; Fransız polisi Ekonomi Bakanlığını bastı





Fransa polisi, Paris Saint-Germain’in 2017 yılında Barcelona’dan transfer ettiği Neymar için hükümetten özel vergi muamelesi aldığı şüphesiyle Fransız ekonomi bakanlığına baskın düzenledi.



Paris savcılığından yapılan açıklamada Pazartesi günü gerçekleşen baskının “rüşvet ve nüfuz ticareti” şüphesiyle PSG ile bağlantılı olarak devam eden bir soruşturmanın parçası olduğu belirtildi. Fransa yerli basını Mediapart ve Libération’ın geçmişte PSG yöneticileri ile Fransız ekonomi bakanlığı yetkilileri arasında yapılan yazışmalar ve yüz yüze görüşmelerle ilgili yaptığı haberlerin ardından polisin Neymar’ın 222 milyon Euro’luk rekor transferinin nasıl vergilendirildiğini araştırdığı aktarıldı. PSG ve Fransa Ekonomi Bakanlığı üzerinde yoğunlaşan soruşturma dönemin bütçeden sorumlu bakanı Gérald Darmanin üzerinde de baskıyı artırıyor. Gérald Darmanin, şu an Fransa İçişleri Bakanı olarak görev yapıyor.



Mediapart ve Libération tarafından ele geçirilen belgelere göre PSG, 222 milyon Euro’luk transfer nedeniyle onlarca milyon vergi ödemek zorunda kalmamak için ekonomi bakanlığı nezdinde lobi faaliyetlerinde bulundu. Mediapart’ın iddiasına göre, PSG’nin o dönemki iletişim direktörü Jean-Martial Ribes ile Darmanin’in özel kalem müdürü arasında yapılan bir toplantıdan kısa bir süre sonra Fransız ekonomi bakanlığı PSG’ye mevcut vergi kurallarını aşması için birtakım tavsiyelerde bulundu.



Fransa Ekonomi Bakanlığı iddialar ile ilgili yorum yapmazken İçişleri bakanı Gérald Darmanin pazartesi günü Neymar transferini savundu. “Eğer Neymar gelmeseydi, hiçbir vergi ödenmeyecek, üzerinde onun adı yazılı hiçbir forma satılmayacak ve hiçbir sosyal güvenlik primi gelmeyecekti.” dedi.

Son güncelleme: 20:25 18.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı