• Turkhane Logo

Mehmetçik kar altında yaşarken , Saray’ın günlük harcaması 33 milyon 600 bin TL’ye yükseltilmesine tepki yağdı

16:50 24 Aralık 2023 Pazar
Mehmetçik kar altında yaşarken , Saray’ın günlük harcaması 33 milyon 600 bin TL’ye yükseltilmesine tepki yağdı





Kuzek Irak‘ta askerlerin şehit olduğu üst bölgesine ait görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından, Erdoğan’ın sarayının günlük harcamasının 33 milyon 600 TL‘ye yükseltilmesine tepki yağdı.



Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde iki günde 12 askerin şehit olması tartışmaları da beraberinde getirdi. Özellikle sosyal medyada yayınlanan ve 6 askerin şehit olduğu Irak’ın kuzeyindeki Sur Tepe üs bölgesinde çekildiği ileri sürülen görüntüler tepkilere neden oldu.



Zira söz konusu görüntülere göre üs bölgesindeki askerlerin zorlu kış şartlarında, kar ve tipinin altında neredeyse tamamen korumasız olarak çadırlarda kaldığı görülüyor. Şu ana kadar yalanlanmayan görüntüler, askerlerin bile isteye ölüme gönderildiği yönündeki iddiaları da güçlendirecek nitelikte.




Bu çağda Mehmetçiğe sağladıkları imkanlara bir bakın bir de kendilerine. Sarayın günlük harcamasının 33 milyon lira olduğunu düşünün. Şimdi bu imkansızlıklar içinde Mehmetçik göz göre göre ölüme gönderilirken hamaset yapmanın anlamı var mı? pic.twitter.com/EoEsJWaL7b— Tuncer ÇETİNKAYA (@tuncercetnkaya) December 24, 2023




AKP hükümetinin Mehmetçiğe sağladıkları imkanlar ortadayken Erdoğan’ın Sarayın günlük harcamasının 33 milyon lira yükseltilmesine çığ gibi tepki geldi.




Askerlerin şehit olduğu Hakurk Sur Tepedeki geçici üs bölgesinde çekildiği iddia edilen video, sosyal medyada tartışma yarattı. pic.twitter.com/F6Dh26osVH— Yakın Plan (@yakinplann) December 23, 2023




TBMM’de görüşülen Cumhurbaşkanlığı bütçesi tartışmalara neden olmuştu. Neredeyse yüzde yüz arttırılan ödenek görüşülürken CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun çarpıcı bir rakam verdi. Saray’ın günlük harcaması 33 milyon 600 bin lira olacak.



CHP Milletvekili Cumhur Uzun, ‘’Yaratılan tek adam rejimiyle ‘itibardan tasarruf olmaz’ denilerek har vurup harman savuruyorsunuz. 2024’de Cumhurbaşkanlığı sarayının günlük harcaması 33 milyon 600 bin lira olacak. Koruma hizmetleri için de günlük 10 milyon lira harcanacak” dedi.



“CUMHURBAŞKANLIĞI’NIN 15 UÇAĞI VAR”



Uzun, Cumhurbaşkanlığı’nın 15 uçağına dikkati çekti. “Kaynaklar nasıl hoyratça harcanıyor, açık kanıtı’’ diyerek tepki gösterdi.



“CUMHURBAŞKANLIĞI BÜTÇESİ YÜZDE 93 ARTTI”



TBMM Genel Kurulu’nda 22 Aralık Cuma günü cumhurbaşkanlığı ve bağlı kurumların 2024 bütçesi görüşüldü. Cumhurbaşkanlığı için ayrılan 12,3 milyar TL’lik bütçe, Genel Kurul’da onaylanmasının ardından kesinleşti. Böylece cumhurbaşkanlığı bütçesi bir önceki yıla göre yüzde 93 arttı.



Bütçede en önemli gider kalemi “mal ve hizmet alımları” oldu, cumhurbaşkanlığının mal ve hizmet alımları için 2024’te 6 milyar 931 milyon TL ödenek ayrıldı.

Son güncelleme: 16:50 24.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı