• Turkhane Logo

Lütfü Savaş: Esas iktidar kanadı beni istemiyor

CHP Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kendisini asıl istemeyenin iktidar kanadı olduğunu savundu.

09:50 21 Şubat 2024 Çarşamba
Lütfü Savaş: Esas iktidar kanadı beni istemiyor
CHP Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kendisini asıl istemeyenin iktidar kanadı olduğunu savundu.





Lütfü Savaş Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı’ya konuştu.



‘Esas iktidar kanadı beni istemiyor’ diyen Savaş şunları dedi:



”(Savaş, Özel’in yanına iki anketle gitmiş) Biri Area’nin diğerinin ismini vermeyeyim, bizim üniversitede yaptırdığımız kendi çalışmamız da vardı. Area’nın sonuçlarını size gönderdim. Hepsi aşağı yukarı aynıydı, hepsinde ben açık ara öndeydim.



‘Elimdeki sonuçlarla uyumlu değildi’



Biz sayın genel başkanla iki kez görüştük, sabahki görüşme 45 dakika kadar sürdü. İşte orada ben kendi iki anketimi çıkarınca o da buna karşılık dört anket çıkardı. O anketlerde büyükşehirde önde olmak ile birlikte bazı ilçelerde düşüş görünüyordu, benim elimdeki sonuçlarla uyumlu değildi.



Aynı gece 12’de davet ettiler. 1:30’da görüşme yaptık. Öpüştük, anlaştık. Ben Gazi Mustafa Kemal’in emanetinin Gazi Mustafa Kemal’in partisinde kalmasını istiyorum, ben 1 Nisan sabahı mutlu olacağım, niyetim sizin de mutlu olmanız dedim.



İktidar kanadı istemiyormuş



Sosyal medyada çok manipülasyon var, onlardan etkilendiler, Sayın Genel Başkan’la yüz yüze konuşunca meseleyi çözdük ben CHP’ye geldiğimde AKP ile arasında Hatay’da 27 puandan fazla fark vardı, bu durumdayken seçimi aldık o nedenle esas iktidar kanadı beni istemiyor.”



Alçı’nın aktardığına göre Savaş, kendisinin aday gösterilmemesi durumunda başta Antakya, İskenderun, Reyhanlı, Altınözü olmak üzere birçok ilçenin ‘sıkıntıya gireceğini’ söyledi.



Ne olmuştu?



Depremdeki sorumluluğuna rağmen CHP’nin Lütfü Savaş’ı yeniden Hatay Büyükşehir Belediyesi başkanlığına aday göstermesi eleştirilerin hedefi olmuştu. Depremin yıl dönümünde düzenlenen anmadaysa Savaş yoğun protestoyla karşılaşmıştı.



12 Ocak’ta Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz’a konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay’da anket yaptırdıklarını ve Savaş’ın alternatifini bulamadıklarını söylemişti: “Anket yaptık. Ankette kaç kişiye farklı farklı sorduk. Her seferinde CHP’nin gösterebileceği, en çok oy alan aday o oluyor.”



Saymaz’ın ulaştığı CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da Hatay’da anket yapıldığını, Savaş’ın dört ankette açık ara önde çıktığını ve Hatay Barosu Başkanı Cihat Açıkalın ve eski Antakya Sanayi ve ticaret Odası Başkanı Hikmet Çinçin’i de geçtiğini kaydetmişti.



Sonrasında Özgür Özel Savaş’a yönelik eleştirileri ‘sitem’ olarak değerlendirerek yeniden anketleri işaret etmişti.



Dün katıldığı NOW TV yayınında Özel ‘fikir değiştirerek’ son anketlerle ilgili “Bizim Hatay’da Lütfü Bey’in de desteğiyle, Lütfü Bey’in onayıyla birlikte bir alternatif geliştirdiğimiz durumda seçimi alacağımızı gösteriyor. Bu şekilde davranmaz, Hatay’ın sesini duymazsak biraz sıkıntıya girdiğimizi gösteriyor” demişti.

Son güncelleme: 09:50 21.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı