• Turkhane Logo

KHK’lı polis, cezaevinde kansere yakalandı: Teşhis geç konuldu, durumu kritik

12:50 11 Şubat 2024 Pazar
KHK’lı polis, cezaevinde kansere yakalandı: Teşhis geç konuldu, durumu kritik





KHK’lı polis memuru Mahmut Başyiğit, cezaevinde safra kesesi kanserine yakalandı. Geç teşhis konulduğu için tömörün vücudunun önemli bir bölümüne yayıldığı belirtiliyor. Kızı Zehra Nur Başyiğit, babasının tahliyesi için sosyal medyadan çağrı yapıyor.



Zehra Başyiğit, bugün sabah saatlerinde yaptığı son paylaşımında, “Belki de babamla geçireceğim son zamanlar olacak. Babam orda acı çekerken ona yardım edememek… Babam bu büyük riskli ameliyata girmeden halledelim. Babam ailesinin yanında tedavi görsün. MAHMUT BAŞYİĞİT’İN YANINA REFAKATÇİ ŞART, DURUMU CİDDİ. Tedavi sürecinde tahliyesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.




Belkide babamla geçireceğim son zamanlar olacak.Babam orda acı çekerken ona yardım edememek..Babam bu büyük riskli ameliyata girmeden halledelim.Babam ailesinin yanında tedavi görsün.MAHMUT BAŞYİĞİTİN YANINA REFAKATÇİ ŞART DURUMU CİDDİ.Tedavi sürecinde tahliyesini istiyoruz.— Zehra Nur Başyiğit (@basyigit_zehrra) February 11, 2024










Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi’nde hükümlü olarak tutulan Başyiğit (54), kanser teşhisi sonrası hastanede tedavi altına alındı ancak ailesinin refakatçi olmasına izin verilmedi. Ailesinin verdiği bilgilere göre infazın durdurulması için yapılan başvuru da 43 gündür yanıtsız. Mahmut Başyiğit hakkında AİHM’in daha önce verdiği bir hak ihlali kararı da bulunuyor.



ŞIKAYETLERI DIKKATE ALINMADI, HASTALIK ILERLEDI



Mahmut Başyiğit, 5 ay önce başlayan şikayetleri sebebiyle gittiği hastanede kanser olduğunu öğrendi. Başyiğit’in oğlu Burak Başyiğit’in ifadesine göre babası 5 ay önce başlayan rahatsızlıklarını görevlilere iletince şikayetleri başta dikkate alınmadı. Devam eden ağrıları neticesinde 2 hafta önce hastaneye götürülen Başyiğit yapılan tetkikler sonucunda herhangi bir rahatsızlığı olmadığı söylenilerek cezaevine geri gönderildi. 2 haftanın sonunda artan şikayetleri sebebiyle tekrar hastaneye götürülen Mahmut Başyiğit’in safra kesesinde tümör olduğu belirlendi.



SUÇU; BANKAYA PARA YATIRMAK!



İlk olarak 29 Temmuz 2016’da tutuklanan Mahmut Başyiğit’in davası, tutuklandıktan ancak yaklaşık 2,5 sene sonra görülmeye başlandı. Başyiğit’e Bank Asya’ya para yatırmak, çocuklarını KHK ile kapatılan okullara göndermek, mesajlaşma uygulaması ByLock kullanmak iddialarıyla 6 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Başyiğit, Yargıtay’ın hakkındaki kararı onamasının ardından 10 Ocak 2023’te kendi iradesi ile teslim oldu.



Mahmut Başyiğit hakkında Türkiye’nin 5 bin Euro tazminat ödemesini gerektiren haksız tutuklamaya ilişkin bir AİHM kararı bulunuyor. Burak Başyiğit, bu AİHM kararını gerekçe göstererek İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına “yapılan yargılamanın yenilenmesi ve infaz durdurma” talebiyle dilekçe gönderdiklerini, ancak 41 gündür herhangi bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Son güncelleme: 12:50 11.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı