• Turkhane Logo

İTÜ’lü Mühendis adayı gencin cezaevinde psikolojisi bozuldu, hastaneye yatışı dahi yapılmıyor

17:25 01 Mart 2024 Cuma
İTÜ’lü Mühendis adayı gencin cezaevinde psikolojisi bozuldu, hastaneye yatışı dahi yapılmıyor





Bilgisayar mühendisliği eğitimi yarıda kesilerek tutuklanan İhsan Siner’in psikolojisi cezaevinde bozuldu. Üç haftada üç kez Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürülen gencin ailesi, evlatlarının hastaneye yatırılmasını ya da tedavi için tahliye edilmesini istiyor. Dertli anne yetkililere, ‘’Oğlumuz 3 yılı aşkın süredir bomboş dosya ile tutuklu. Bırakın, onu eski sağlığına döndürelim, cezası onanınca kalanını yatsın’’ çağrısında bulundu.



Boldmedya’dan Necdet Celik’in haberine göre, 15 Temmuz sonrasındaki hukuksuz cemaat soruşturmaları geleceği karartılan onbinler arasında üniversiteli gençler de yer alıyor. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği okurken 2020 kasımında tutuklanan İhsan Siner, Silivri Cezaevi’nde 39 ayını doldurdu. Üçüncü sınıfta kaydını dondurmak zorunda kalan gencin psikolojisi son dönemde bozuldu.



“YA HASTANEYE YATIRIN YA TAHLİYE EDİN”



Son üç hafta içinde üç kez Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürülen genç, anksiyete teşhisi ve psikoz şüphesi ile ilaç verilerek geri gönderildi. Yeme içmeyi ve etrafıyla iletişimi tamamen koparan üstelik ilaç kullanmayı reddeden gencin annesine Bold Medya ulaştı.



Evladının bir an önce tedaviye erişmesini talep eden anne, yetkililere şu çağrıyı yaptı: ‘’Oğlumun eğitimi yarıda kaldığı gibi şimdi sağlığından oldu. Evladımı ya onlar hastaneye yatırsın, ya tahliye etsinler; biz ilgilenip sağlığına kavuşturalım. Cezası onanıncaya kadar kendini toparlasın. Zaten verilen 6 yıl 3 ay cezanın büyük bölümünü yattı. Yargıtay onayınca kalanını tamamlasın.’’



HÜCREYE KONULMAK İÇİN SÜREKLİ DİLEKÇE VERİYOR



Oğlunun durumunun her geçen gün ciddiyet kazandığını vurgulayan dertli anne, ‘’Hücreye konulmak için sürekli dilekçe veriyormuş. Uzmanlara danıştık, bu asla ona iyi gelmez, ama şu an sağlıklı düşünemiyor.’’ ifadelerini kullandı.



EV ARKADAŞINA KİRA PARASI GÖNDERDİ DİYE…



Lise döneminde parlak bir öğrenci olan İhsan Siner, İstanbul’da üniversite okurken kaldığı evin basılmasıyla gözaltına alınıp tutuklandı. Ev arkadaşına gönderdiği 1600 TL kira parası, ‘örgüt bağı’ kabul edilerek 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Babasının 9 yıl önce adına kayıtlı telefona yüklediği mesajlaşma uygulaması da örgüt üyeliği için delil sayıldı.



2020 kasım ayından bu yanda Silivri Cezaevi’nde tutulan gencin dosyası onama için Yargıtay’da bulunuyor.

Son güncelleme: 17:25 01.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı