• Turkhane Logo

İngiliz gizli servisi MI6 Başkanı Moore, Hakan Fidan’ı tebrik etti: ‘Fazlasıyla hak ettin’

15:50 11 Ağustos 2023 Cuma
İngiliz gizli servisi MI6 Başkanı Moore, Hakan Fidan’ı tebrik etti: ‘Fazlasıyla hak ettin’





AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Milli İstihbarat Teşkilatı’ndaki (MİT) görevlerinden dolayı Hakan Fidan’ı ‘Devlet Üstün Hizmet Madalyası Beratı’ ödüllendirilmesi İngiltere Gizli İstihbarat Teşkilatı (MI6) Başkanı Richard Moore kutladı.



Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantı öncesi, MİT’te 13 yıl boyunca müsteşar yardımcısı, müsteşar ve başkanlık ile Cumhurbaşkanı özel temsilcisi olarak görev yapan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a “Devlet Üstün Hizmet Madalyası Beratı” verdi.



Beratı alan Hakan Fidan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ‘‘Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan tarafından “Devlet Üstün Hizmet Madalyası”yla onurlandırıldım. Teveccühleri için Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu madalya, devletimiz ve milletimiz için cesaret ve azimle çalışan tüm arkadaşlarımızın ve bu uğurda şehadete eren kahramanlarımızındır.’’ ifadelerini kullanmıştı.



2014-2017 yılları arasında İngiltere’nin Türkiye Büyükelçisi görevini yürüten ve daha sonra MI6’nın başına getirilen Richard Moore, Hakan Fidan’ın Twitter paylaşımını alıntılayarak aldığı ödülü fazlasıyla hak ettiğini yazdı.



Moore paylaşımda, ‘‘Tebrik ederim Sayın Bakan, sevgili dostum Hakan Bey. Fazlasıyla hak edilmiş.’’ ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 15:50 11.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı