• Turkhane Logo

HÜDA PAR Sözcüsü, Cumhuriyet’in kuruluşunu ‘darbe’ olarak niteledi

16:50 30 Ocak 2024 Salı
HÜDA PAR Sözcüsü, Cumhuriyet’in kuruluşunu ‘darbe’ olarak niteledi





HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, “bundan 100 yıl önce darbe yapanlar” diye Cumhuriyet’in kuruluşunu darbe olarak niteledi. Ramanlı’nın ifadeleri tepki çekti.



 HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, “Bundan 100 yıl önce darbe yapanların, insanları kendilerinden uzaklaştırıp devlete düşman ettirdiği halklardan biri Kürtler idi ve bu Kürtler de Müslümandı” diyerek Cumhuriyet ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucularını hedef aldı.



CUMHURİYET’İN KURUCULARI İÇİN “BUNDAN 100 YIL ÖNCE DARBE YAPANLAR” DEDİ



HÜDAPAR Sözcüsü Ramanlı, Güneydoğu Güncel’in aktardığına göre, önceki gün Diyarbakır’da düzenlenen “Anadilimi Seçiyorum” başlıklı panele katıldı. Panelde açıklamalarda bulunan Ramanlı, “Gerek Türk gerek Kürt gerek Laz gerek Zaza kendi dili ve rengiyle varlığını ne kadar korursa bu ülke o kadar zengin olur. Dil, ayrılık veya düşmanlık sebebi değildir. Bundan 100 yıl önce darbe yapanların, insanları kendilerinden uzaklaştırıp devlete düşman ettirdiği halklardan biri Kürtler idi ve bu Kürtler de Müslümandı. Bu uygulama yıllarca devam etti” dedi.



“DİLİMİZ GÜN GEÇTİKÇE ERİYİP KAYBOLUYOR”



“Gayeleri İslam’ı bölgeden silmekti” diyen Ramanlı, “Ne yazık ki bazı yerlerde de bunu başardılar. Bizlere hem Müslüman olmamız hem de Kürt olmamız dolayısıyla her iki yönden düşmanlık ettiler. Elhamdülillah âlimlerimiz ve büyüklerimizin çabalarıyla tümden başarıya ulaşmadı. İslam’ı bizden alamadılar ama dilimiz, gün geçtikçe eriyip kayboluyor” dedi.

Son güncelleme: 16:50 30.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı