• Turkhane Logo

Gazeteci Mevlüt Öztaş, cezaevinde ikinci kür kemoterapiye başladı

2018 yılının şubat ayından bu yana tutuklu bulunduğu cezaevinde pankreas kanserine yakalan gazeteci Mevlüt Öztaş’a kemoterapide ikinci kür uygulanıyor.

11:39 21 Mayıs 2020 Perşembe
Gazeteci Mevlüt Öztaş, cezaevinde ikinci kür kemoterapiye başladı
2018 yılının şubat ayından bu yana tutuklu bulunduğu cezaevinde pankreas kanserine yakalan gazeteci Mevlüt Öztaş’a kemoterapide ikinci kür uygulanıyor.



Öztaş’ın kızı Büşra Öztaş, “Babamla konuştum şu anda kemoterapide. Kür uygulanıyormuş. 2. kür bittiğinde taburcu edeceklerini söylemişler” dedi.

 Cezaevinde kansere yakalan gazeteci Mevlüt Öztaş’ın kızı Büşra Öztaş, babasının son durumuyla ilgili bilgileri sosyal medya hesabından paylaştı. 2,5 yıldır Afyonkarahisar’da cezaevinde tutulan Mevlüt Öztaş, öncesinde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Cihan Haber Ajansı’nın Uşak muhabirliğini yapıyordu.


Büşra Öztaş, babasıyla konuştuğunu ve 2. kür kemoterapiye başlandığını duyurdu. Öztaş, “Babamla konuştum şu anda kemoterapide 2. Kür uygulanıyormuş. 2. Kür bittiğinde taburcu edeceklerini söylemişler. Ama o süre içinde ne heyet raporu ne de mahkeme sonucu çıkmadığı için tedaviye cezaevinden gidip gelerek devam edecekmiş” ifadelerini kullandı.

“BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ DÜŞÜK HASTAYI TEKRAR GÖNDERMEK CİNAYETTİR”

Cezaevi şartlarının sağlık insan için bile riskli olduğunu kaydeden Büşra Öztaş, “Cezaevi şartları zaten normal bir hasta için sağlıklı değilken üzerine hem koronavirüs tehdidi geçmemiş hem de bu tip skandalların yaşandığı yere bağışıklık sistemi bu kadar düşük olan bir hastayı tekrar göndermek cinayettir” dedi.



“BABAMIN KATİLİ OLMAYIN”

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün, 23. Dönem Adli Yargı Hâkim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni’nde yaptığı konuşmada sarf ettiği, “Adalet; dosyalardan, evraklardan ibaret değildir. Her dosyanın bir insan hayatına, bir insan hikayesine temas ettiğini daima hatırda tutmalısınız” şeklindeki sözlerini paylaşan Öztaş, Bakan’a seslenerek, “Adalet; dosyalardan, evraklardaN ibaret değildir. Her dosyanın bir insan hayatına, bir insan hikayesine temas ettiğini daima hatırda tutmalısınız. @abdulhamitgul BABAMIN KATİLİ OLMAYIN!” ifadelerini kullandı.

“KEŞKE SÖZLERİNİ UYGULAMAYA GEÇİRDİĞİNİZİ GÖREBİLSEK”

Adalet Bakanı’na seslenen Büşra Öztaş, “Keşke sözlerinizi uygulamaya geçirdiğinizi görebilsek. Babam şu anda henüz suçu sabit olmamasına rağmen tutuklu şekilde kemoterapi alıyor. Dosyası zaten karar aşamasında. Hakim dosyayı görse, eğer vicdanlı ise tahliye edecek ama bu ufacık işlem için bile 1 aydır tek adım atamadık” değerlendirmesinde bulundu.

Son güncelleme: 11:39 21.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı