• Turkhane Logo

Filistin’e destek mektubunu imzalayan ödüllü yazar, NYT’den istifa ettirildi

15:50 05 Kasım 2023 Pazar
Filistin’e destek mektubunu imzalayan ödüllü yazar, NYT’den istifa ettirildi





New York Times’ın ödüllü yazarı Jazmine Hughes, İsrail’i Filistinlilere karşı ‘soykırım’ ile suçlayan açık bir mektup imzaladığı için gazeteden istifa ettirildi. Konuyla ilgili New York Times’ta yazılan haberde, Hughes’in ‘İsrail-Gazze savaşını protesto eden mektubu emzaladıktan sonra istifa etti’ belirtildi.



Haberde görüşüne yer verilen The New York Times Magazine’in editörü Jake Silverstein, Hughes’i, gazetenin politikalarını ihlal etmekle suçladı. Silverstein, “Güçlü inançlara sahip olmasına saygı duysam da, bu, The Times’ın halk protestolarına ilişkin politikasının açık bir ihlaliydi. Tamamen desteklediğim bu politika, bağımsızlığa olan bağlılığımızın önemli bir parçasıdır. O ve ben onun bu tür bir kamu pozisyonunu gözetleme ve halk protestolarına katılma arzusunun The Times’ta gazeteci olmakla bağdaşmadığını tartıştık ve ikimiz de onun istifa etmesi gerektiği sonucuna vardık.” ifadelerini kullandı.



Almanya’nın kuzeyindeki Hamburg kentinde, havalanında bir adamın güvenlik bariyerini aşarak piste girmesinin ardından uçuşlar durma noktasına geldi. Yerel basın, Türkiye uyruklu bir babanın, 4 yaşındaki çocuğunu rehin aldığını ve ülkeden ayrılmak istediğini aktarıyor.



Hamburg havaalanında, pistte yaşanan bir rehine olayı nedeniyle hava trafiği durdu. Silahlı bir şahsın aracında 4 yaşındaki çocuğunu rehin tuttuğu ve Türkiye gitmeyi talep ettiği bildiriliyor. 



Yerel yetkililer, velayet anlaşmazlığı üzerine kaçırdığı çocuğuyla birlikte ülkeden çıkışına izin verilmesini istediği iddia edilen Türkiye uyruklu 35 yaşlarındaki babayla polisin temasta olduğunu aktarıyor. 



Polis sözcüsü Sandra Levgrün bölgesel kamu televizyonu NDR’ye yaptığı açıklamada “Polis psikologlarını seferber ettik ve şu anda faille konuşuyoruz, müzakere edilmiş bir çözüme güveniyoruz” dedi.



Levgrün, babanın “bu kadar uzun süre” yetkililerle temas halinde kalmasını “çok iyi bir işaret” olarak nitelendirdi.

Son güncelleme: 15:50 05.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı