• Turkhane Logo

Fahrettin Altun, para karşılığında İsrail basınında kendi ‘aleyhine’ haber yaptırmış!

16:25 27 Kasım 2023 Pazartesi
Fahrettin Altun, para karşılığında İsrail basınında kendi ‘aleyhine’ haber yaptırmış!





Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, Türkiye’deki popülaritesini artırmak için İsrail basınında para karşılığında kendisi aleyhine haber yaptırdığı ortaya çıktı. Skandalın ortaya çıkması sonrası sözde ‘Altun’un aleyhine’ yayınlanan haber siteden kaldırıldı. Haberin altında imzası olan muhabir söz konusu yazının Altun’un adamı Emir Ekşioğlu’ndan geldiğini kabul etti. Ekşioğlu’nun kendisini kandırdığını(!) ileri sürdü. Esasında ortada bir kandırılma yok; söz konusu şahıs 10 bin dolar karşılığında yazıyı kendisi yazmış gibi sitede yayınlatıyor….



Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, utunulmayacak bir skandala imza attı. Gazeteci Cevheri Güven, rezaleti belgeleri ve olayın bizzat tarafı olan kişilerle görüşerek ortaya koydu. Buna göre olay şöyle gelişiyor;



/



Fahrettin Altun, Türkiye’deki popülaritesini artırmak ve tabanda bir karşılık bulmak için kendisi aleyhinde İsrail basınında bir haber, yazı yayınlatmak istiyor. Bunun için her zaman kullandığı Emir Ekşioğlu’yla görüşüyor. Emir Ekşioğlu, ‘Fahrettin Altun ekibinin İsrail için çok tehlikeli olduğu ve durdurulması gerektiği’ belirtilen yazıyı önce İsrail’in önde gelen gazetelerinden Hareetz’e gönderiyor. 10 bin dolar karşılığında yazının yayınlanmasını istiyor. Ancak gazete bunu reddediyor.



Bunun üzerine Emir Ekşioğlu, yine İsrail’de yayın yapan Times of İsrael’in kapısını çalıyor. Burada ‘Ronen Sahar’ isimli muhabirle anlaşıyor ve yazı söz konusu sitede yayınlanıyor. Yazıda, “Erdoğan’ı devirmek mümkün değil ama Fahrettin Altun ve ekibi derhal durdurulmalı.” deniliyor.



Söz konusu haber üzerine Fahrettin Altun bir açıklama yapıyor, sert tepki gösteriyor! Yani Altun, kendi hazırladığı ve parayla İsrail medyasında yayınlattığı yazıya, Türkiye’deki gazetelere basın açıklaması göndererek tepki gösteriyor. Times of İsrael’in haberi üzerine Türkiye’deki onlarca medya kuruluşu ‘İsrail medyası Fahrettin Altun’u hedef aldı: Derhal durdurulmalı’ manşetleri atıyor.



/



Söz konusu haberlerde, “İsrail medyası, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u da hedef aldı. İsrail’in dezenformasyonlarına karşı Fahrettin Altun’un izlediği adımlardan duydukları rahatsızlığı yazdı. (…) Türkiye’nin ve İletişim Başkanlığı’nın İsrail’in dezenformasyonlarına karşı verdiği mücadele, İsrail medyasında büyük rahatsızlık uyandırdı. Ronen Sahar imzalı, Times of Israel adlı internet gazetesinde yer alan bir yazıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail’in Gazze’deki saldırılarına karşı çıktığı vurgulandı.” deniliyor.







Peki skandal nasıl ortaya çıkıyor?



Rezalet, yazının ilk gönderildiği Haaretz muhabirinin dikkatiyle ortaya çıkıyor. Söz konusu muhabir, Times of İsrael sitesini arayarak bu yazının kendisine de geldiğini ve 10 bin dolar karşılığında yayınlanmasının istendiğini ancak bu teklifi reddettiklerini söylüyor. Buna ilişkin belgeleri, Emir Ekşioğlu’nun mesajlarını vs. de siteye gönderiyor. Yazının altında imzası bulunan Ronen Sahar da bunu doğruluyor ve yazının kendisine Emir Ekşioğlu tarafından gönderildiğini kabul ediyor. Bunun üzerine yazı apar topar kaldırılıyor.



Emir Ekşioğlu’nun söz konusu yazı için 10 bin dolar, bugünkü kurla yaklaşık 290 bin TL ödediğini tahmin ediliyor. Zira ilk muhabire bu rakam teklif edilmiş. Ancak Fahrettin Altun’un Emir Ekşioğlu’nu bütün bu ‘dümeni’ çevirmesi için ne kadar ödediğini bilmiyoruz.



Cevheri Güven’in skandala ilişkin videosu için linke tıklayın…





Son güncelleme: 16:25 27.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı