• Turkhane Logo

Ev hapsindeki ev hanımı ve eşi tutuklandı

Edirne'de çocuklarıyla birlikte gözaltına alınan ve daha sonra ev hapsi kararıyla serbest bırakılan ev hanımı Hatice Karaca bugün tutuklanıp Aksaray Cezaevine gönderildi. 3 çocuk annesi Karaca'nın eşi de dün tutuklanmıştı.

17:50 23 Ağustos 2023 Çarşamba
Ev hapsindeki ev hanımı ve eşi tutuklandı
Edirne'de çocuklarıyla birlikte gözaltına alınan ve daha sonra ev hapsi kararıyla serbest bırakılan ev hanımı Hatice Karaca bugün tutuklanıp Aksaray Cezaevine gönderildi. 3 çocuk annesi Karaca'nın eşi de dün tutuklanmıştı.





23 Haziran 2023’te çocuklarıyla birlikte Edirne’de gözaltına alınan ve daha sonra ev hapsi kararıyla serbest bırakılan ev hanımı Hatice Karaca bugün tutuklanıp Aksaray Cezaevine gönderildi. Ender Karaca (10), Zeynep Betül Karaca (7), Fatma Sena Karaca (7) adında üç çocuğu bulunan Hatice Karaca’nın eşi Gürsel Karaca da dün tutuklanmıştı.



Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Hatice Karaca’nın cezası Yargıtay tarafından onandığı için tutuklandığı öğrenildi. Gülen cemaatine ait kurumlarda muhasebeci olarak görev yaptığı için 5 yıl önce tutuklanan ve 14 Şubat 2022’de tahliye edilen Gürsel Karaca’nın ise haftada dört gün imza atmasına rağmen sistemde kaçak göründüğü için tutuklandığı belirtildi.



HAFTADA DÖRT GÜN İMZA ATIYORDU



Kronos’a bilgi veren Karaca ailesinin bir yakını, “Gerçekten şaşkınız. Gürsel bey dün işte çalışırken polisler gelmiş, sistemde kaçak görünüyorsun demişler, oysa haftada dört gün imza atıyor. Karakolda imzaları belli. Nasıl kaçak görünür, nasıl tutuklanır, anlamadık. Çocukların önce babasını, sonra annesini tutukladılar. Şu an hepsi büyük bir yıkım yaşıyorlar. Hatice hanıma da üç gün önce kağıt gelmişti. Gelip götürecekler diye çantasını hazırlamaya başlamıştı. Ayağına kelepçe, salonuna da cihaz takmışlardı.” dedi.



İKİZLER DÜNYAYA GELDİĞİNDE DE GÖZALTINA ALINDI



Ev hanımı Hatice Karaca, 7 yaşında olan ikiz kızları dünyaya geldiğinde de hastanede gözaltına alınmıştı. Hatice Karaca’nın aile yakını, “İkizler doğduğunda hastanede polisler götürdü Hatice’yi. Yeğenim yıkıldı o zaman. Aksaray’a götürdü, nezarete koydular, bebekleri de ailesine teslim ettiler. Hatice ‘Bebeklerimi verin’ diye sayıklamaya ve aklını yitirecek noktaya gelince nezarette doktora götürdü ve ağır ilaçlar verdiler. Sonra bir milletvekili ‘Aksaray’daki savcıya sesleniyorum, yeni doğum yapmış, ikiz bebekleri olan kadını nasıl alabiliyorsun’ diye tweet paylaştı, hemen o gün Hatice’yi bıraktılar. Hatice üç gün sonra bebeklerine kavuştu.” ifadelerini kullandı.



Karaca ailesi, 23 Haziran’da Meriç nehri üzerinden Yunanistan’a geçtikten sonra Orestiada bölgesinde yüzleri maskeli kişilerin bıçaklı saldırısına uğramıştı.

Son güncelleme: 17:50 23.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı