• Turkhane Logo

Erdoğan’ın ‘mumu yatsıya kadar’ bile yanmadı: Bozdağ ‘Erken seçim olursa adaylığı anayasal haktır’ açıklam

10:25 10 Mart 2024 Pazar
Erdoğan’ın ‘mumu yatsıya kadar’ bile yanmadı: Bozdağ ‘Erken seçim olursa adaylığı anayasal haktır’ açıklam









Her seçim döneminde ‘Bu benim son seçimim‘ açıklamasını yapan ve ama her seferinde tekrar tekrar aday olan Erdoğan’ın açıklamasının üzerinden 2 gün geçmemişti ki. Bekir Bozdağ, erken seçim olması halinde Erdoğan tekrar aday olmasının anayasal bir hak olduğunu açıkladı.



TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Son seçimim!” sözlerini değerlendirdi. Bozdağ, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Meclis’in ‘erken seçim’ kararı alması halinde Erdoğan’ın bir kez daha aday olabileceğini hatırlattı.



Bekir Bozdağ, “Bu seçim, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi son seçimidir. Zira Anayasaya göre, “Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir.” Ancak yine Anayasa’ya göre, “Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir.”(Anayasa,116/3)



Anayasa’nın bu hükmüne göre TBMM tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü defa Cumhurbaşkanı Adayı olması anayasal hakkıdır.



Yarınlar ne getirir, bilinmez. Belki de vakti gelince TBMM seçimlerin yenilenmesi kararı alarak, Cumhurbaşkanımıza yeniden adaylık yolunu açabilir. Yarın ola, hayr ola.



Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler…”




Automatisch generierte Beschreibung/>



Tayyip Erdoğan, 7. TÜGVA Gençlik Buluşması’nda, yerel seçimlere ilişkin konuşmasında “Benim için bu bir final. Yasanın verdiği yetkiyle bu seçim son seçimim ama buradan çıkacak netice benden sonra gelecek kardeşlerim için bir emanetin devri olacak.” demişti.

Son güncelleme: 10:25 10.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı