• Turkhane Logo

Erdoğan ‘darbeci ve zalim’ dediği Sisi ile konu İHA satışı olunca ‘kardeş’ oldu

15:25 05 Şubat 2024 Pazartesi
Erdoğan ‘darbeci ve zalim’ dediği Sisi ile konu İHA satışı olunca ‘kardeş’ oldu





AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘zalim’ diye nitelediği Abdülfettah El Sisi tarafından yönetilen Mısır, konu İHA satmak olunca kardeş oldu. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Erdoğan’ın 14 Şubat’ta ziyaret edeceği Mısır’ın Türkiye’den İHA satın alabileceğini belirterek, “Mısır bizim için kardeş ve dost ve imkanların olduğu bir ülke” dedi.



AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın uzun süre “zalim ve eli kanlı katil” diye nitelediği Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah El Sisi ile barışması, 14 Şubat’ta bu ülkeye bir ziyaret gerçekleştirecek olmasının ardından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Mısır’ı “kardeş ülke” olarak nitelendirdi. Fidan, Mısır için “kardeş ifadelerini kullandığı açıklamasında bunun nedenini de açıkladı: Mısır, Türkiye’den İHA satın alabilir.



Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye ile Mısır arasındaki normalleşme süreci kapsamında Mısır’ın Türkiye’den insansız hava aracı (İHA) almasının gündemde olduğunu söyledi. “Mısır ile ilişkilerimizi normalleştirme süreci büyük ölçüde tamamlanmış durumda” diyen Fidan, bu durumun Libya ile ilişkilerde olumlu etkisini gösterdiğini aktardı.



AKP iktidarının yayın kuruluşlarında A Haber’de konuşan Fidan, İsrail-Filistin meselesi ve Akdeniz’de güvenlik mevzusu kapsamında da Mısır ile iş birliğinin önemli olduğunu aktardı. Fidan aynı zamanda Türkiye’nin Mısır’a İHA sağlaması konusunda iki ülke arasında mutabakat olduğunu belirtti: “Mısır’da çok sayıda Türk yatırımcısı var, biz bu yatırımları artırmak istiyoruz. Mısır bizim için kardeş ve dost ve imkanların olduğu bir ülke.”



ABD ve İran arasındaki gerginlik ile ilgili olarak ise ABD’nin “ateşle oynadığını” söyledi. Fidan, İsrail ve Filistin arasında yaşanan çatışmalarla ilgili de, “İsrail güvenlik peşinde değil. İsrail daha fazla toprak peşinde. İsrail, daha fazla toprak peşinde olmayı bıraktığı gün 1967 sınırlarını kabul edip Filistinlilere kendi devletini verdiği zaman zaten güvende olacak” dedi.

Son güncelleme: 15:25 05.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı