• Turkhane Logo

Erdoğan ‘Darbeci ve katil’ dediği Sisi’ye ‘değerli kardeşim’ diye hitap etti: İlk fırsatta A

18:25 14 Şubat 2024 Çarşamba
Erdoğan ‘Darbeci ve katil’ dediği Sisi’ye ‘değerli kardeşim’ diye hitap etti: İlk fırsatta A





AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere Birleşik Arap Emirliklerinden (BAE) özel uçak ile Mısır’a gitti. Erdoğan’ın 12 yıl sonra gerçekleştirdiği ziyarette, daha önce defalarca ‘darbeci, katil’ dediği Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile buluştu.



iki ülke arasında anlaşmaların imzalanmasının ardından Erdoğan ve Mısır lideri Sisi, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Sisi için ‘Değerli kardeşim’ ifadesini kullandı: “Değerli kardeşimi ilk fırsatta Ankara’ya beklediğimi söyledim. Bu ziyaret ilişkilerimizde yeni dönüm noktası olacak.”



İki liderin görüşmesinde, ikili ilişkilerin yanı sıra Gazze, Doğu Akdeniz, Libya, Suriye ve ikili ekonomik ilişkiler masadaki en önemli gündem başlıkları. Yandaş medyada yer alan haberlere göre görüşmede Libya’daki son durum da ele alınacak. Türkiye ve Mısır, Libya konusunda farklı pozisyonda yer alıyor.



Erdoğan-Sisi görüşmesinde Doğu Akdeniz de önemli bir yer tutuyor. Türkiye ve Mısır, Doğu Akdeniz’de en uzun kıyı uzunluğuna sahip iki bölgesel güç olarak öne çıkıyor.



Afrika’da Türkiye’nin en büyük ticaret ortağı olan Mısır ile ekonomik ilişkiler iki ülke için de önem taşıyor. Mısır- Türkiye arasındaki ticaret hacmi geçtiğimiz yıl 10 milyar dolara ulaşırken, daha da artırılması hedefleniyor.

Son güncelleme: 18:25 14.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı