• Turkhane Logo

Devlet Bahçeli'den yeni U dönüşü: 'İsveç politikalarından dönüş yaparsa bir şey diyemeyiz'

Partisinin haftalık grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli,

14:04 11 Temmuz 2023 Salı
Devlet Bahçeli'den yeni U dönüşü: 'İsveç politikalarından dönüş yaparsa bir şey diyemeyiz'
Partisinin haftalık grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli,

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMMdeki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Türkiyenin İsveç kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP lideri, İsveç, PKKnın Avrupadaki mağarasıdır. Kandil neyse Stockholm aynısıdır. Nitekim karar Sayın Cumhurbaşkanımızındır dedi.
BİR ŞEY DİYEMEYİZ...Bahçeli şöyle konuştu:
Milli varlığımızı tehdit eden, kanlı terör örgütlerine kucak açan, bunların terörist devşirmesine kendi başkentinde göz yuman bir ülkeyle bir güvenlik mimarisinin bünyesinde nasıl buluşacağız? Bunu nasıl hazmedeceğiz? Sadece F-16 ile ilgili parmak sallanıyor diye tamam mı diyeceğiz. İsveç, PKKnın Avrupadaki mağarasıdır. Kandil neyse Stockholm aynısıdır. Nitekim karar Sayın Cumhurbaşkanımızındır. İsveç, politikalarından dönüş yaparsa bir şey demeyiz.
BAHÇELİ DAHA ÖNCE NE DEMİŞTİ?Bahçeli, 21 Ocak 2023te, İsveçte Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludana Türkiyenin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakma izni verilmesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunmuştu.
İsveç yönetiminin özür dilemesi gerektiğini belirten Bahçeli, Milli ve manevi değerlerimize husumet besleyen bir ülke ya da ülkelerle NATO ittifak hukukunu paylaşmak şöyle dursun, siyasi ve diplomatik ilişki kurmak bile abestir, sakıncalıdır ifadelerini kullanmıştı.
Bahçeli İsveç’in NATO üyeliği bu şartlar altında Gazi Meclis’in onayından geçemeyecektir sözlerine yer vermişti.

Son güncelleme: 14:04 11.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı