• Turkhane Logo

Cezasının ertelenmesini isteyen kanser hastası Özdoğan’ın hesabı kısıtlandı

Kanserle mücadele eden Ayşe Özdoğan, cezasının onanmasının ardından hapse girme tehlikesiyle karşı karşıya.

13:07 16 Haziran 2021 Çarşamba
Cezasının ertelenmesini isteyen kanser hastası Özdoğan’ın hesabı kısıtlandı
Kanserle mücadele eden Ayşe Özdoğan, cezasının onanmasının ardından hapse girme tehlikesiyle karşı karşıya.



Sosyal medyada cezasının ertelenmesi, ev hapsi veya elektronik kelepçe takılarak gerçekleşmesi için ağrıda bulunan Özdoğan’ın hesabı trollerce ‘spam’landı, hesap geçici olarak askıya alındı.

9 yıl 3 aylık hapis cezası onanan ve hapse girme tehlikesiyle karşı karşıya olan KHK’Lı öğretmen Ayşe Özdoğan’ın destek istediği sosyal medya hesabı ondan rahatsız olan troller tarafından spamlandı, geçici olarak kısıtlandı.


Özdoğan’ın, temel ihtiyaçlarını bile karşılayamadığını, cezaevinde, karantina hücresinde kendi başına yaşayamayacağını dile getirdiği tweetler rahatsızlık yarattı. Özdoğan’a birçok farklı kesimden destek gelmesi de dikkat çekmişti. Bu durumdan rahatsız olan troller Özdoğan’ın hesabını ‘spam’layerek kısıtlanmasına neden oldu.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile HDP’li Hüda Kaya, Özdoğan’ın cezasının ertelenmesini, değilse ev hapsi şeklinde verilmesini istemişti. İki milletvekili de Ayşe Özdoğan’ın yüzündeki kanser yaraları ve doldular nedeniyle tek başına cezaevi şartlarında yaşayamayacağını kaydetti.



“ÇOK YORULDUM, ELİMDEN TUTUN”

Ayşe Özdoğan da kısıtlanmanda önce hesabından “Yeni ameliyat akabinde tutuklama, yeterli beslenememeden kaynaklı cezaevinde 15 gün tekerlekli sandalye kullandım. Temel ihtiyaçlarımı üç kişinin desteğiyle yaptım. Halihazırda doktorumun söylediği olmam gereken 4 ameliyat ve kemoterapi var. Çok yoruldum elim tutun” demişti.

Son güncelleme: 13:07 16.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı