• Turkhane Logo

Cezaevine sedyeyle götürülmüştü: 75 yaşındaki Hatice Yıldız hastaneye kaldırıldı

01:25 27 Mart 2024 Çarşamba
Cezaevine sedyeyle götürülmüştü: 75 yaşındaki Hatice Yıldız hastaneye kaldırıldı





Hapisteki kızına para gönderdiği için “örgüte finansman sağlamakla” suçlanıp cezaevine sedyeyle götürülen 75 yaşındaki Hatice Yıldız’ın cezaevinde fenalaştığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.



Cezaevindeki kızı ve arkadaşına para yatırdığı için tutuklanan 75 yaşındaki Hatice Yıldız, rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı.



Cezaevindeki kızına ve kızının koğuş arkadaşına para yatırdığı için “örgüte finansman sağlamak” iddiasıyla yargılandığı İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin hakkında verdiği 4 yıl 2 aylık hapis cezasının İstinaf mahkemesince onanması üzerine tutuklanan 75 yaşındaki Hatice Yıldız rahatsızlanması üzerine hastaneye kaldırıldı.



SEDYEYLE GÖTÜRÜLMÜŞTÜ



23 Mart günü İstanbul Esenyurt’taki evine giden polislerce gözaltına alınıp sedye üstünde adliyeye taşınan Yıldız, tutuklanıp Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne konulmuştu.



Yüksek tansiyon, göz, bel fıtığı ve omurga eğriliği gibi birçok sağlık sorunu bulunan Yıldız’ın, gözünde yaşadığı rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.



GÖRÜŞE GİDENLER, HASTANEDE OLDUĞUNU ÖĞRENDİLER



Görüş günü olması dolayısıyla bugün cezaevine giden yakınlarına, Yıldız’ın Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği bilgisi verildi.



 Avukatları, Yıldız için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) dün başvuruda bulundu.

Son güncelleme: 01:25 27.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı