• Turkhane Logo

Belçika Başbakanı’nın Fedactio iftarına katılması AKP’yi rahatsız etti

16:25 21 Mart 2024 Perşembe
Belçika Başbakanı’nın Fedactio iftarına katılması AKP’yi rahatsız etti





Belçika Aktif Dernekler Federasyonu (Fedactio) tarafından Belçika’nın Antwerp şehrinde, Ramazan ayının ilk günü düzenlenen iftara Belçika Başbakanı Alexander De Croo’nun katılması, Erdoğan rejimini rahatsız etti.



Başbakanın yanı sıra Adalet Bakanı Paul Van Tigchelt’in de katıldığı iftar sonrası, Belçika’nın Türkiye büyükelçisinin Ankara’da dışişlerine çağrıldığı ve açıklama istendiği ortaya çıktı.



La Dernier Heure‘ün aktardığına göre, Hizmet Hareketi’ne bağlı derneklerin çatı kuruluşu Fedactio tarafından 11 Mart’ta düzenlenen iftara Belçika Başbakanı’nın katılması Ankara’da tepkiyle karşılandı. Avrupalı bir diplomatı kaynak gösteren La Dernier Heur, Belçika’nın Türkiye büyükelçisinin eylemi açıklamak üzere hükümet yetkilileri tarafından çağrıldığını yazdı.



İddia Belçika Başbakanlık ofisi tarafından da doğrulandı. Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada “Bu katılım alınan bir davetin ardından gerçekleşti. Başbakan bu daveti siyasi bir gündem olmaksızın yerine getirdi.” denildi.



Tarihi Hilton Old Town Hotelinde gerçekleştirilen iftara, Belçika Başbakanı Croo’nun yanısıra Adalet Bakanı Paul van Tigchelt,  Open Vld Partisi Genel Ba ş kan ı Tom Ongena, Siyaset bilimleri Profes ö r ü Dave Sinardet, Federal milletvekili Marianne Verhaert, Federal milletvekili Nahima Lanjri, İ nsan Haklar ı Savunma Ligi ( Liga Voor Mensenrechten) Ba ş kan ı Kati Verstrepen, Avrupa Parlamentosu Milletvekili adaylar ı Liesbeth Sommen (CD&V) ve Willem-Alexander Schiltz (Open VLD), Sanat çı Eva de Roovere‘nin de aralarında olduğu siyasetçi, akademisyen, girişimci ve kanaat önderlerinden oluşan 400 seçkin konuk katılmıştı.



Ramazan’ın ilk iftarında Fedactio’nun organizasyonunda bulunmaktan onur duyduğunu belirten De Croo, birlikte yaşamanın önemine vurgu yapmış, Gazze ile  dayanışma içinde olduklarını belirtmişti. (KaranlıktakiAydınlık)




Belçika Başbakanı @alexanderdecroo, Fedactio iftarına katıldı

-Gazzede çok fazla masum çocuk ve masum sivili kaybettik. Hem de çok fazla

-Böyle bir dünyada diyalog köprüleri kuruyorsunuz, böyle devam edin. Tebrik ediyorum

VPN https://t.co/aKAPnlvE0Phttps://t.co/yd8DQHHex1 pic.twitter.com/Pt0gvRsHpQ— KaranlıktakiAydınlık (@KaranlıktakiAydınlık) March 12, 2024

Son güncelleme: 16:25 21.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı