• Turkhane Logo

AYM gazeteci Mehmet Baransu’nun başvurusunu ‘kabul edilemez’ buldu

11:25 14 Ocak 2024 Pazar
AYM gazeteci Mehmet Baransu’nun başvurusunu ‘kabul edilemez’ buldu





Anayasa Mahkemesi, Tarafa gazetesi yazarı Mehmet Baransu’nun 2021 yılında yaptığı hak ihlali başvurusunu reddetti. Mahkeme, Baransu’nun yaptığı kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkının, gazetecilik faaliyeti ve ifade özgürlüğü kapsamındaki eylemlerin tutuklamaya konu edilmesi nedeniyle de ifade ve basın özgürlüğü haklarının ihlal edildiği” yönündeki başvuruyu kabul edilemez buldu.



Anayasa Mahkemesi (AYM), Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu’nun hak ihlali iddiasıyla 2021 yılında yaptığı bireysel başvurus “kabul edilemez” buldu.



Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu’nun, hak ihlali iddiasıyla 2021’de Anayasa Mahkemesine yaptığı bireysel başvurusuna cevap geldi. Baransu, Anayasa’nın 19. maddesinin 7. ve 8. fıkrasındaki güvencelerin sağlanmaması nedeniyle kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkının, gazetecilik faaliyeti ve ifade özgürlüğü kapsamındaki eylemlerin tutuklamaya konu edilmesi nedeniyle de ifade ve basın özgürlüğü haklarının ihlal edildiğini belirterek başvuruda bulunmuştu.



Kısa Dalga’nın haberine göre başvuruyu 10 Ocak’taki gündem toplantısında görüşen Anayasa Mahkemesi İkinci Bölümü, Baransu’nun başvurusunun kabul edilemez olduğuna hükmetti. Kararın gerekçesi daha sonra yazılacak.



Baransu, “Balyoz” davasında yargılanan bazı sanıklara kumpas kurulduğu iddiasına ilişkin İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince 13 yıl, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan ise Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesince 13 yıl 6 ay hapse çarptırılmıştı.

Son güncelleme: 11:25 14.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı