• Turkhane Logo

AKP’yi protesto eden TOKİ mağdurlarına polis barikatı!

19:25 25 Şubat 2024 Pazar
AKP’yi protesto eden TOKİ mağdurlarına polis barikatı!





5 yıldır hak sahibi oldukları evleri alamayan hak TOKİ mağdurları AKP ilçe binasına yürürken polis engeliyle karşılaştı. Polise tepki gösteren vatanaşlar, “Hepimizi kelepçeleyin götürün, çocuklarımızla buradayız! Sadece hakkımızı istiyoruz! Mağdurlar burada, Murat Kurum nerede!” diye bağırdı.



İstanbul Tuzla’da 5 yıldır hak sahibi oldukları evlerine oturmayı bekleyen TOKİ mağdurları AKP Maltepe ilçe binasının önünde basın açıklaması yapmak istedi. TOKİ mağdurları ile polisler arasında tartışma çıktı. Emniyet Güçleri önceden belirlenen alanda eylem açıklama yapılmasını engellemeye çalışınca eylemciler karara tepki gösterdi.



Maltepe AKP ilçe Başkanlığı önünde açıklama yapılmasına izin verilmeyen semt meydanına doğru yürüyüşe geçti. “Mağdurlar Burada Murat Kurum Nerede” ve “Sabit Taksit Hakkımız Söke Söke Alırız” sloganları atıldı.



Polis eşliğinde Maltepe Meydanı’na gelen aileler adına açıklama yapan Fırat Balta, “TOKİ mağdurları olarak hakkımızı helal etmiyoruz. Burada tabut açtık, çünkü izahı olmayan şeyin mizahı olur. 2019’da mefta olan TOKİ’nin tabutunu Recep Tayyip Erdoğan ve Murat Kurum gelip buradan kaldırsınlar. Sozlerini tutmadılar. Sabit taksit hakkımızı elimizden aldılar, bize maliyetlerin yansıtılmayacağını söyledi. Murat Kurum sözünü tutmadı.”



Aileler “Yüzde bir KDV, yüzde on oldu”, “Ey TOKİ sizde hiç vicdan var mı?” pankartı açtılar. Öte yandan maket tabut taşıyan aileler, “Erdoğan gel de mevtayı kaldır” sloganları attı. Mağdur edilen 5750 hak sahibinin talepleri ise şöyle:



Sabit ödeme hakkının geri verilmesi




KDV’nin başlangıç şartlarındaki gibi %1 olarak alınması



Fiyatlarda ilk şartlar olmasa bile en azından %25 Oranında daha indirim yapılarak “Dar Gelirli Projesinin dar gelirli bütçesine uyarlanması



Ev teslim süreçlerinin 7 yılı bulmadan hızlandırılması



Hak Sahiplerinin bir kısmının daireleri belirlenmişken kalan hak sahiplerinin de haklarının yenmemesi için tüm kuraların acilen çekilmesi



Cumhurbaşkanının, bakanların ve TOKİ’nin devletin adını kullanarak verdikleri sözlerinin tutulması.

Son güncelleme: 19:25 25.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı