• Turkhane Logo

‘Para alan gazeteciler’ kavgası: Ali Avcu, Soner Yalçın’a ‘İBB’den aylık 750 bin TL alıyor musun‘ diye sordu

16:25 27 Temmuz 2023 Perşembe
‘Para alan gazeteciler’ kavgası: Ali Avcu, Soner Yalçın’a ‘İBB’den aylık 750 bin TL alıyor musun‘ diye sordu





Muhalif görünümlü medyada ortalık toz duman. Odatv ve Kemal Kılıçdaroğlu kavgasına gazeteci Ali Avcu da dahil oldu: Hodri meydan çağrısı yapan Avcu, Soner Yalçın’a ‘İBB aylık 750 bin tl alıyormusun?‘ diye sordu.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Ben kimin nereden ne kadar maaş aldığını iyi biliyorum” tartışması sürüyor. Gazeteci Murat Ağırel’in sorunu üzerine Kılıçdaroğlu, “Odatv’nin geliri nereden onu sorun. Odatv’den Barışlar niye ayrıldı?” demişti. Soner Yalçın da bu sözlere, “Üzgünüm Kemal Bey aklını kaybetmiş gibi. CHP’yi yıkıma sürüklüyor. Koca CHP Genel Başkanı, dedikoducu yaşlı teyzelere benzedi, her gün bir tuhaf söz söylüyor” diye karşılık vermişti.



Şimdi ise CHP lideri ile OdaTV arasındaki polemikte yeni bir gelişme yaşandı. Bir dönem Yurt gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini de üstlenen Ali Avcu, Soner Yalçın’ın açaklamalarına karşılık verdi: “Ben de size hodri meydan diyorum.”



CHP lideri Kılıçdaroğlu, gazeteci Soner Yalçın’ı evinde ziyaret etmişti. Sene 2012…



Tartışmaya yeni bir boyut getiren Avcu şöyle dedi:



AVCU: İBB’DEN AYLIK 750 BİN TL ALIYOR MUSUN?




“Soner Yalçın diyor ki ‘Odatv’nin 15 yıl boyunca CHP ile maddi tek bir ilişkisi olmadı. Para peşinde olsaydık biz de sizin propaganda aparatınız olurduk” hatırlatmasında bulunan Ali Avcu, “Peki, Yalçın İBB ile doğrudan ilişkili şirket olan Reklam İstanbul’dan aldığın aylık 750 bin TL ne? Reklam İstanbul neden ODATV’ye KDV dahil aylık 750 bin TL veriyor…




CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu size iftira atmıyor. Doğruları söylüyor. Bende size hodri meydan diyorum. Reklam İstanbul’dan aylık KDV dahil 750 bin TL almadığınızı söyleyebilir misiniz?”



NE OLMUŞTU?
Cumhuriyet gazetesi yazarı Murat Ağırel’e konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Odatv’nin CHP’den para alan gazeteciler haberi konusunda, “Odatv’nin geliri nereden onu sorun. Odatv’den Barışlar niye ayrıldı? Müyesser Yıldız niye ayrıldı? Ben de biliyorum siz de biliyorsunuz. Eskiden Odatv’yi izlerdim bakardım yaklaşık 6 aydır siteyi bile açmıyorum. Çünkü güvenmiyorum yani güvenmiyorum” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 16:25 27.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı