• Turkhane Logo

Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Dendias'ın Ankara'daki yanıtları hatasızdı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakın bir tarihte görüşeceğini açıkladı.

16:54 23 Nisan 2021 Cuma
Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Dendias'ın Ankara'daki yanıtları hatasızdı
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakın bir tarihte görüşeceğini açıkladı.


Yunan ALPHA TVnin sorularını yanıtlayan Miçotakis, Anlaşmazlıklarımızı ne olursa olsun konuşmaya her zaman açık olmalıyız. Anlaşamadığımız konuları da açıkça dile getirmeliyiz ki, taraflar karşısındakinin sınırlarını bilsin. Bu kötü bir şey değil dedi.

Miçotakis, Erdoğan ile ne zaman görüşeceği sorusuna, Tarih veremem ama uzun zaman alacağını sanmıyorum. Aslında bir Yunan Başbakanının Türk Cumhurbaşkanı ile görüşmesi haber bile olmamalı. Ancak Türk-Yunan ilşikilerinde yaşadığımız uzun kriz döneminden sonra görüşecek olmamız elbette haber olur yanıtını verdi.


Miçotakis, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendiasın kendisine Erdoğandan bir mesaj getirip getirmediği sorusuna ise Bu konuda detay veremeyeceğim yanıtını verdi.

DENDİASA TALİMAT VERDİM

Miçotakis, Dendias ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile arasında geçen ve nadiren görüldüğünü kabul ettiği kameralar karşısındaki söz düellosu için ise Dendiasın Ankaraya kavga çıkarmaya gitmediğini ancak konuşacakları hakkında Ankaraya gitmeden önce ve Ankaradayken kendisiyle görüştüğünü söyledi.

Yunanistan Başbakanı, Dendiasa, karşılaşacağı olası tahrikleri yanıtsız bırakmaması talimatını verdiğini belirtti.

DENDİASIN DURUŞU VE YANITLARI HATASIZDI

Bu konuda da fazla detay veremeyeceğini belirten Miçotakis, buna rağmen Dendiasın duruşunun ve verdiği yanıtların hatasız olduğunu söyledi.

Miçotakis, Yunanistanın kendisine duyduğu özgüvenle egemenlik haklarını korumaya hazır olduğunu, dostluk elini de aynı duygularla uzatmaya hazır olduğunu kaydetti.

Bu arada, Türkiye ile Yunanistan arasında yeniden başlatılan istikşafi/iştişari görüşmelerin devam edeceği, güven artırıcı önlemler alanında askeri görüşmelerin de başlatılacağı açıklandı.

Çavuşoğlu-Dendias arasında geçen atışmalardan sonra gerek Atinada gerekse Ankarada her şeye rağmen görüşmelerin devam etmesinin arzu edildiği mesajları veriliyor.

Bu çerçevede Çavuşoğu ile Dendiasın 27 Nisanda bu kez Kıbrıs Sorunu için bir araya geleceği Cenevre görüşmesinde esecek havaya göre, Çavuşoğlunun yakın bir gelecekte Atinaya gelmesi ve bu kez Dendias ile Erdoğan ve Miçotakisin ikili görüşmesinin altyapısını hazırlamaları bekleniyor. (BBC Türkçe)

Son güncelleme: 16:54 23.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı