• Turkhane Logo

Sunak: Ukrayna ile 'tarihi güvenlik anlaşması'nı imzaladık

Moskova'ya karşı Batı'nın desteğini teyit etmek üzere Kiev'e giden İngiltere Başbakanı Sunak,

13:14 13 Ocak 2024 Cumartesi
Sunak: Ukrayna ile 'tarihi güvenlik anlaşması'nı imzaladık
Moskova'ya karşı Batı'nın desteğini teyit etmek üzere Kiev'e giden İngiltere Başbakanı Sunak,

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Kieve yaptığı ziyaret sırasında Ukrayna için yeni askeri fonları açıkladı.

Londra yönetimi, önümüzdeki mali yıl için 3,2 milyar dolar değerindeki paketin, savaşın başlamasından bu yana İngilterenin Ukraynaya sağladığı en büyük destek olduğunu bildirdi.

Plana göre, Ukraynaya uzun menzilli füzeler, binlerce insansız hava aracı, hava savunması, topçu mühimmatı ve deniz güvenliği için ödeme yapılacak.

Ukraynanın güvenliğinin kendi güvenlikleri anlamına geldiğini belirten Sunak, Bugün daha da ileri giderek askeri yardımlarımızı arttırıyor, binlerce son teknoloji insansız hava aracı teslim ediyor ve Ukraynaya uzun vadede ihtiyaç duyduğu güvenceleri sağlamak üzere tarihi nitelikte yeni bir güvenlik anlaşması imzalıyoruz dedi.

Putinin hiçbir yere gitmediğimizi anlaması gerekiyor
Sunak, Bugün burada tek bir mesajla bulunuyorum: Birleşik Krallık da geri adım atmayacak. Ukraynanın en karanlık saatlerinde ve gelecekteki daha iyi zamanlarında yanında olacağız. dedi.

Yılın ilk yurtdışı gezisini Ukraynaya güçlü bir destek sinyali göndermek için yaptığını, belirten Sunak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin hiçbir yere gitmediğimizi anlaması gerekiyor diye konuştu.

Ukraynanın en büyük destekçilerinden biri olan İngilterede Sunak, Kievi ilk kez Kasım 2022de, başbakan olduktan kısa bir süre sonra ziyaret etti.

2022 ve 2023 yıllarında Kieve toplam 3,3 milyar dolar askeri fon sağlayan İngiltere, ABDden sonra Ukraynaya en fazla askeri yardımda bulunan ikinci ülke konumunda.

2025 büyük kara saldırısına hazırlık
Askeri analistler, Ukrayna ve Rusyanın 2025te olası büyük kara saldırıları beklentisiyle bu yıl cephaneliklerini yenilemeye çalıştıklarını ifade ediyor.
Yaklaşık 1.500 kilometrelik cephe hattı kış boyunca büyük ölçüde hareketsiz kaldı.

İki ülkenin de daha uzun menzilli saldırılara olanak tanıyan top mermilerine, füzelere ve insansız hava araçlarına ihtiyacı olduğu belirtiliyor.

Ukrayna lideri Zelenskiy, bu noktada Batılı müttefiklerine, daha fazla destek sağlamaları için baskı yapıyor.

Kiev, Moskovanın Kuzey Koreden topçu mermileri ve füzeler, İrandan da insansız hava araçları aldığını söylüyor.

Bu hafta Litvanya, Estonya ve Letonyayı ziyaret eden Zelenskiy, Kievin en sadık destekçileri arasında yer alan Baltık ülkelerinden daha fazla füze, insansız hava aracı, obüs ve top mermisi sözü aldı. Zelenskiy, Ukraynanın özellikle hava savunma sistemlerine ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Kievdeki yetkililere göre Rusyanın son saldırıları Ukraynanın kaynaklarını tüketiyor ve onu savunmasız bırakıyor.

Son güncelleme: 13:14 13.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı