• Turkhane Logo

Kremlin'den Fransa’ya uyarı

Fransa'nın Ukrayna'ya asker gönderme niyetindeki ülkelerden oluşan bir koalisyon kurma çabalarına Moskova’dan 'İstenmeyen Sonuçlara Yol Açar, Gerilimi Tırmandırır’ uyarısı geldi.

12:13 12 Mart 2024 Salı
Kremlin'den Fransa’ya uyarı
Fransa'nın Ukrayna'ya asker gönderme niyetindeki ülkelerden oluşan bir koalisyon kurma çabalarına Moskova’dan 'İstenmeyen Sonuçlara Yol Açar, Gerilimi Tırmandırır’ uyarısı geldi.

TURKHANE.COM-MOSKOVA
Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Fransanın NATO ve AB ülkelerini Ukraynaya asker gönderilmesi konusunda ikna etme girişimlerini eleştirerek, bu adımın doğrudan gerilimi tırmandırabileceğini belirtti.
Peskov, yaptığı açıklamada, Kuşkusuz, genel itibarıyla tartışmanın genişletilmesi ve Parisin bazı birlikleri göndermeye varsayımsal olarak hazır olduklarını belirten ülkelerden oluşan bir koalisyon kurma girişimlerindeki ısrarlı faaliyetin, elbette doğrudan gerilimi tırmandıracak bir politikadan başka bir şey değil. Bu çok tehlikeli bir çizgi ve tabii ki potansiyel olarak istenmeyen sonuçlara yol açabilir dedi.
Ayrıca Kremlin Sözcüsü, Fransanın Ukraynaya asker gönderme çabalarını dikkatle takip ettiklerini belirtti. NATO ile bağlantılı kişilerin Ukraynada bulunduğuna dair haberleri de değerlendiren Peskov, bu konuyu son derece dikkatli bir şekilde izlediklerini ifade etti.
Öte yandan, Dmitriy Peskov, Batının ve Kievin Rusyaya karşı stratejik bir zafer elde etme amacının büyük bir hata olduğunu vurguladı. Peskov, Papa Francisin müzakere çağrısına rağmen Batılı ülkelerin ve Kiev yönetiminin bu amacını sürdürdüğünü belirterek, sorunların müzakere yoluyla çözülmesinin tercih edilen yol olduğunu söyledi.
Papa Francis, Ukraynadaki çatışmada kaybeden tarafın cesaret gösterip müzakerelere başlaması gerektiğini belirtmişti. Röportajında, Beyaz bayrağı kaldırmak, müzakerelere cesaret etmek demektir. Kaybeden taraf olarak durumu gören ve müzakere etmeye hazır olan daha güçlüdür ifadelerini kullandı.
Papa, uluslararası güçlerin yardımıyla müzakere etmenin mümkün olduğunu ve müzakere etmekten utanmamanın gerektiğini söyledi. “Durum daha da kötüleşmeden müzakere etmekten utanılmamalı” ifadesini kullanan Papa ayrıca, Ukraynadaki çatışmanın sona ermesi için arabuluculuk yapmak isteyen ülkeler arasında Türkiyenin de bulunduğunu belirtti.

Son güncelleme: 12:13 12.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı