• Turkhane Logo

Elon Musk'ı 56 milyar dolardan eden 'heavy metal davulcusu' kim?

Dünyanın en zengin iş insanlarından Elon Musk, geçtiğimiz günlerde 'ABD tarihinin en pahalı' hukuk savaşlarından birini kaybetti ve eski bir heavy metal davulcusu tarafından açılan davada 56 milyar dolarlık ikramiyeden oldu.

09:32 02 Şubat 2024 Cuma
Elon Musk'ı 56 milyar dolardan eden 'heavy metal davulcusu' kim?
Dünyanın en zengin iş insanlarından Elon Musk, geçtiğimiz günlerde 'ABD tarihinin en pahalı' hukuk savaşlarından birini kaybetti ve eski bir heavy metal davulcusu tarafından açılan davada 56 milyar dolarlık ikramiyeden oldu.

Richard Tornetta, 2018 yılında elinde sadece dokuz Tesla hissesi varken Muska dava açtı.

Yıllar süren hukuki sürecin ardından dava 2022nin sonlarında mahkemeye taşındı ve salı günü Delaware eyaletinde mahkeme Tornettanın yanında yer aldı.

Yargıç, diğer Tesla hissedarlarına adil olmadığı gerekçesiyle dev ikramiye anlaşmasını geçersiz kıldı.

Delaware mahkemesinin verdiği son karardan önce Musk, Tornettaya karşı daha önce iftira atmak, görevini ihlal etmek gibi birçok davayı kazanmıştı.

Tornettanın sosyal medya hesaplarına bakıldığında onun sıradan bir otomobil meraklısı olduğu görülüyor. Örneğin daha önce yayınladığı bir videoda kaşlarını nasıl yaktığını anlatıyor.

Tornetta, yıllar önce faaliyetlerine son veren Dawn of Correction adlı metal grubunda davul çalmış. Bu yıllara ait videoları da internet hesaplarında yer alıyor.


Dawn of Correction heavy metal grubu davulcusu
Elon Muskın sosyal medyadaki hayran ordusu, davayı bir adalet garabeti olarak nitelerken, aynı zamanda Tornettanın niyeti ve siyasi bağlantıları hakkında spekülasyonlarda bulunarak, bu kadar küçük bir yatırımcının nasıl böyle bir güce sahip olabileceğini sorguladı.

Reutersa konuşan Columbia Hukuk Fakültesinde şirketler hukuku dersleri veren Eric Talley, Tornetta için Onun adı artık şirketler hukuku tarihine kazındı. Öğrencilerim önümüzdeki 10 yıl boyunca Tornetta ve Musk kitabını okuyacaklar. diyor.

Öte yandan Delaware mahkemesinin verdiği karara kızan Musk, şirketini Teksasa taşıma kararı aldı ve Delawarede şirket kurmayın çağrısında bulundu.

Halihazırda Teslanın yüzde 13üne sahip olan Musk, geçen hafta yüzde 25lik hisse ile şirketi kontrol edemeyeceğini, ancak güçlü bir etkiye sahip olacağını açıkladı.

Kasım 2022deki duruşmada Musk, ikramiye paketinin şartlarını dikte ettiği veya planın yönetim kurulu, tazminat komitesi veya geliştirilmesine yardımcı olan bir çalışma grubu tarafından tartışıldığı herhangi bir toplantıya katıldığı iddialarını reddetti.

Ancak yargıç, Muskın potansiyel bir çıkar çatışmasına sahip hakim bir hissedar olması nedeniyle, ücret paketinin daha sıkı bir standarda tabi tutulması gerektiğine karar verdi.

Yargıç 200 sayfalık kararında Muskın ücret planının onaylanmasına giden süreç son derece kusurluydu. Muskın Tesla adına pazarlık yapmakla görevlendirilen kişilerle kapsamlı bağları vardı, ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 09:32 02.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı