• Turkhane Logo

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Yunan mevkidaşı arasında tweet diplomasisi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Yunan mevkidaşı Nikos Dendias arasında Twitter üzerinden yeni yıl mesajlaşması yaşandı.

18:56 21 Aralık 2020 Pazartesi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Yunan mevkidaşı arasında tweet diplomasisi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Yunan mevkidaşı Nikos Dendias arasında Twitter üzerinden yeni yıl mesajlaşması yaşandı.


Türkiye ile Yunanistan arasında 2020ye damgasını vuran Doğu Akdeniz gerilimi iki ülke dışişleri bakanlarının Twitter üzerinden birbirlerine gönderdikleri yeni yıl mesajlarına da yansıdı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlunun Dear Niko.. (Sevgili Niko) diye başlayıp Başkalarından yardım istemeyi ve Yunan halkının itibarını zedelemeyi bırakın dediği mesaja, Yunan mevkidaşından benzer bir yanıt geldi.


3ALAR YILI TEMENNİ EDİYORUM

Dendias, Çavuşoğlu’na cevaben bugün yaptığı paylaşımda, İngilizce vazgeçmek, arzulamak ve kaçınmak anlamlarına gelen abandon, aspire ve abstain kelimelerine atıfla 2021 yılının Türkiye için 3 Alar yılı olmasını temenni ettiğini söyledi.

Dendias, Arzu ve tavsiyelerimizi paylaşırken 2021 Türkiye için 1. Meşru haklarımızı kullandığımız için bizi savaşla tehdit etmekten vazgeçeceği bir yıl olsun. Nihayetinde hepimiz 21inci yüzyılda yaşıyoruz. 2. Daha Avrupalı ve daha az Neo-Osmanlıcı olmayı arzulasın. Bunun en çok Türk halkına faydası olur. 3. Provakasyon ve yasadışı eylemlerden kaçınsın” ifadelerini kullandı.
  Thank you my dear friend Mevlut. As we exchange wishes and advice, may 2021 be the year of the three “A”s for Turkey to: 1. Abandon its threats of war against Greece should we exercise our legitimate rights. After all we live in the 21st century. @MevlutCavusoglu — Nikos Dendias (@NikosDendias) December 21, 2020
Dendias mesajını, Bu arada Mevlüt’ün bahsetmeyi unuttuğu bir şey daha var. Bu uluslararası hukuktur. Bu, farklılıklarımız hakkında yapıcı bir diyalog için tek temeldir, sevgili arkadaşım. Mutlu yıllar! sözleriyle noktaladı.

Son güncelleme: 18:56 21.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı