• Turkhane Logo

Biden, Putin'e 'savaş suçlusu' dedi; Ukrayna, Mariupol'ün düşmediğini duyurdu

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ilk kez 'savaş suçlusu' dedi. Kremlin, Biden'a açıklamasıyla ilgili olarak sert tepki gösterdi.

10:48 17 Mart 2022 Perşembe
Biden, Putin'e 'savaş suçlusu' dedi; Ukrayna, Mariupol'ün düşmediğini duyurdu
ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ilk kez 'savaş suçlusu' dedi. Kremlin, Biden'a açıklamasıyla ilgili olarak sert tepki gösterdi.


CNNden Anderson Coopera konuşan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, Batıdan silah ve yaptırımlar istiyoruz. Gerisini biz halledeceğiz dedi. 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, Rusyanın Mariupolu kuşatmasıyla 2. Dünya Savaşı sırasındaki Leningrad Kuşatmasını kıyasladı. 


Fransa, Rusyanın sadece müzakere yapıyormuş gibi davrandığını söyledi. 

ABD Başkanı Joe Biden ABDnin Ukraynaya desteğinin artarak devam edeceğini belirtti, Ukraynaya uçaksavar desteği vereceklerini ve bu yolla Ukraynanın hava sahasının korunacağını ifade etti.

Moskovadan yapılan açıklamalarda, Rusya-Ukrayna müzakerelerinde Kievin tarafsızlığının ciddi anlamda masaya yatırıldığına dair mesajlar verildi. 

İşte dakika dakika 17 Martta yaşananlar...

07.43 Rusyanın savaş açtığı Ukraynada Rus ordusu tarafından daha önce kaçırılmasının ardından dün serbest bırakılan Melitopol Belediye Başkanı İvan Fedorovun serbest kalması için savaş sırasında esir alınan 9 Rus askeri ile değiştirildiği bildirildi.

07.36 Çinin Ukrayna Büyükelçisi, ülkenin birliğini överken Pekinin asla Ukraynaya saldırmayacağını söyledi.

07.02 Mariupol Şehir Konseyi, Rusyanın kuşattığı şehirde bulunan ve yüzlerce ailenin sığındığı Mariupol Drama Tiyatrosunun vurduğunu açıkladı. Maxarın pazartesi günü paylaştığı uydu görüntülerinde tiyatronun iki tarafına da büyük harflerle Kiril alfabesiyle deti, yani çocuk yazıldığı görülüyordu.

04.34 Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, Rusyanın Mariupolu kuşatmasıyla 2. Dünya Savaşı sırasındaki Leningrad Kuşatmasını kıyasladı. Zelenski, Rusya ordusunun Suriyede veya Çeçenistanda yaşadığından daha gazla kayıp yaşadığını ifade etti.

Ukrayna lideri, Melitopol kentinin ise henüz düşmediğini vurguladı. Zelenski konuşmasında ayrıca Rusyaya terörist devlet dedi.

01.43 CNNden Anderson Coopera konuşan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, Batıdan silah ve yaptırımlar istiyoruz. Gerisini biz halledeceğiz dedi. 

00.20 ABD Başkanı Joe Biden, Rusya lideri Vladimir Putinin bir savaş suçlusu olduğunu söyledi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, yaptığı açıklamada dünya çapında ABD’nin bombalarıyla yüz binlerce insanın hayatını kaybettiğini söyleyerek, “ABD Başkanı Biden’ın bu tür söylemlerini kabul edilemez ve affedilemez buluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 10:48 17.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı