• Turkhane Logo

Almanya 'Kırmızı Kitabını' yeniden yazdı: Rusya en büyük tehdit

Almanya, tarihinin ilk kapsamlı ulusal güvenlik stratejisini açıkladı. Belgede Rusya

08:33 15 Haziran 2023 Perşembe
Almanya 'Kırmızı Kitabını' yeniden yazdı: Rusya en büyük tehdit
Almanya, tarihinin ilk kapsamlı ulusal güvenlik stratejisini açıkladı. Belgede Rusya

İlk kapsamlı ulusal güvenlik stratejisini açıklayan Alman hükümeti, öngörülebilir gelecek için en büyük güvenlik tehdidi olarak Rusyayı işaret etti. Hükümet, stratejisinde Çine karşı dengeli bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğini savundu.

Almanya Şansölyesi Olaf Scholzun liderlik ettiği hükümet, aylar süren tartışmaların ardından çarşamba günü ülkenin karşı karşıya olduğu güvenlik sorunlarını tanımlayan yaklaşık 80 sayfalık ulusal güvenlik stratejisini sundu.

Scholz basına yaptığı açıklamada, Ülke tarihimizde ilk kez bir güvenlik stratejisi hazırladık. ifadelerini kullandı.

Scholz, üç partili koalisyonunun 2021 sonunda göreve geldiğinde hazırlamayı taahhüt ettiği yeni stratejinin, Rusyanın Ukraynaya saldırmasından bu yana daha da önem kazandığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ise strateji belgesini sunarken, 21. yüzyılda güvenlik, hayati ilaçların eczaneden güvenli bir şekilde temin edilmesi demek. Güvenlik, arkadaşlarımızla sohbet ederken Çin tarafından gözetlenmemek ya da sosyal medyada gezinirken Rus robotlar tarafından manipüle edilmemek anlamına geliyor. şeklinde konuştu.

Bu belge Moskova ve Pekin ile ilişkilerden siber güvenlik ve iklim tehditlerine kadar güvenlik konularına genel bir bakış sunuyor.

Rusya barışa yönelik en büyük tehdit olarak tanımlandı
Belgede Rusya, öngörülebilir bir gelecekte Avrupa-Atlantik böylesinde güvenlik ve barışa yönelik en büyük tehdit olarak görüldü.

Scholza göre Rusyanın 24 Şubat 2022de Ukraynayı işgal etmesi, Almanyanın dış politikası ve savunma stratejisi için çığır açan bir değişim anlamına geliyor ve bu da ülkenin yeniden silahlanmasının önemini ortaya koyuyor.

Bu nedenle Berlin, İsrailin Arrow balistik füze savunma sistemini satın almak için 4 milyar euro harcamaya hazırlanıyor.

NATOnun tarihteki en büyük hava tatbikatı Almanya’da başladı
Yeni strateji belgesinde Çin ise bir ortak ve sistemik bir rakip olarak olarak kabul edildi.

Çine ilişkin, Çin çeşitli yollarla kurallara dayalı mevcut uluslararası düzeni yeniden şekillendirmeye çalışıyor, bölgesel üstünlüğünü giderek daha fazla ileri sürüyor ve sürekli olarak çıkarlarımıza ve değerlerimize aykırı hareket ediyor. Rekabet ve çekişme unsurlarının son yıllarda arttığını görüyoruz. ifadeleri kullanıldı.

Tüm bunlara rağmen Çinin aynı zamanda çok sayıda küresel zorluk ve krizin onsuz çözülemeyeceği bir ortak olduğu da vurgulandı.

Son güncelleme: 08:33 15.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı