• Turkhane Logo

ABD, Türkiye'ye F-16 satışını açıktan desteklediğini açıkladı

Türkiye'ye F-16 satışı konusunda ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

01:09 11 Temmuz 2023 Salı
ABD, Türkiye'ye F-16 satışını açıktan desteklediğini açıkladı
Türkiye'ye F-16 satışı konusunda ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Yeniçağda yer alan habere göre Bakanlık Sözcüsü Matthew Miller, basın toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiyenin bu konuda ABDnin desteğini gördüğünü söyledi.

İSVEÇİN NATO ÜYELİĞİ İLE F-16 SATIŞI ARASINDA BAĞ VAR MI?

Miller, F-16 satışı ile İsveçin NATO üyeliği arasında bir bağlantı olmadığını vurgulayarak, Türkiyeyi bu konuda destekliyoruz ve bunu hem kamuya hem de özel görüşmelerde ifade ediyoruz. Ancak bazı Kongre üyeleri, NATO üyeliği için İsveçin Türkiyenin endişelerini gidermesi gerektiğini düşünüyor. dedi.

İsveçin NATO üyeliği için anayasasını değiştirdiğini, terör zanlılarını tutukladığını ve soruşturmalara devam ettiğini hatırlatan Miller, Bu adımların Türkiyenin endişelerini gidermeye yeterli olduğunu düşünüyoruz. İsveçin NATO üyeliğine hazır olduğuna inanıyoruz. Ancak bunun ne zaman olacağına dair bir tahminde bulunmak istemiyoruz. şeklinde konuştu.

Miller, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinkenin Türk mevkidaşı Hakan Fidan ile son günlerde üç kez görüştüğünü ve yeni bir görüşme yapacaklarını belirterek, Bu konu ABD için çok önemli. Üst düzey Türk yetkililerle görüşmelerimiz sürecek. diye ekledi.

Miller, ayrıca, Türkiyenin AB hedeflerine destek verdiklerini ve bunun AB ile Türkiye arasında bir mesele olduğunu söyledi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcülüğü de yaptığı yazılı açıklamada, ABD, Türkiyenin ABye üye olma arzusunu her zaman destekledi ve desteklemeye devam ediyor. ifadesini kullandı.

Son güncelleme: 01:09 11.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı