• Turkhane Logo

ABD, Irak büyükelçiliğindeki bazı personeli tahliye ediyor

Cuma tarihli ancak pazar günü yapılan bir açıklamayla duyurulan bu talimatın,

08:26 23 Ekim 2023 Pazartesi
ABD, Irak büyükelçiliğindeki bazı personeli tahliye ediyor
Cuma tarihli ancak pazar günü yapılan bir açıklamayla duyurulan bu talimatın,

ABD Dışişleri Bakanlığı, Irakın başkenti Bağdat’taki büyükelçiliğinde acil ihtiyaç duyulmayan personelin tahliye edilmesini istedi.

Washington ayrıca bu ülkenin Erbil kentindeki konsolosluğunda da acil ihtiyaç duyulmayan personelin Irak’ı terk etmesi talimatını verdi.

AFP’nin haberinde cuma tarihli ancak pazar günü yapılan bir açıklamayla duyurulan bu talimatın, ABD personeline ve çıkarlarına yönelik artan güvenlik tehditleri nedeniyle verildiği bildirildi.

Açıklamada, ABD vatandaşlarına Irak’a gitmemeleri tavsiye edildi.

Bölgede gerilim tırmanıyor
Hamas’ın İsrail’e saldırılarının ardından bu ülkenin Gazze, Batı Şeria ile Suriye ve Lübnan’a yönelik hava saldırılarıyla bölgede artan gerilimin ABD’nin bu kararında etkili olduğu tahmin ediliyor.

Savunma Bakanı bugün ne söyledi?
ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin bugün yaptığı açıklamada, Orta Doğudaki çatışmayı genişletmeye kalkışacak herhangi bir örgüt veya ülkeyi uyararak, ülkesinin çıkarları hedef alınırsa Washington’un harekete geçmekten çekinmeyeceğini söyledi.

Austin, İran ve vekil güçlerinin son zamanlarda tırmandırdığı gerilimde İsraili desteklemek ve ABDnin bölgedeki savunma duruşunu güçlendirmek için Orta Doğuya daha fazla askeri varlık göndereceğini bildirdi.

Hamas ile İsrail arasında 7 Ekimde başlayan savaşın ardından bölgeye 2 uçak gemisi ve 2 bin asker gönderen ABD yönetimi, güçlerini hava savunma sistemleri ile takviye edeceğini duyurdu.

Son güncelleme: 08:26 23.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı