• Turkhane Logo

Skandal karara tepki: Halime Gülsu ‘maktül’ ise ‘katil’ kim?

İlaçları verilmediği ve tedavisi geciktirildiği için hayatını kaybeden Halime Gülsu’nun ağabeyi İrfan Gülsu, İkinci "Kovuşturmaya Yer Yok Kararı" ısrarlı talebi sonucu Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan kendisine geldiğini söyledi.

18:19 06 Kasım 2019 Çarşamba
Skandal karara tepki: Halime Gülsu ‘maktül’ ise ‘katil’ kim?
İlaçları verilmediği ve tedavisi geciktirildiği için hayatını kaybeden Halime Gülsu’nun ağabeyi İrfan Gülsu, İkinci "Kovuşturmaya Yer Yok Kararı" ısrarlı talebi sonucu Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan kendisine geldiğini söyledi.



Abi Gülsu kararda, Hem kovuşturmaya gerek yok demişler hem de MAKTÜL olarak zikretmişler.” dedi.

Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Nisan 2018’de Tarsus Cezaevi’nde ilaçları verilmediği için hayatını kaybeden Halime Gülsu davasında ikinci kez kovuşturmaya gerek olmadığına karar verdi. Kararda, ihmal sonucu hayatını kaybeden Gülsu‘dan ‘maktül’ (öldürülen kişi) diye söz edildi.


Mersin’de yapılan ev baskınıyla tutuklanan İngilizce öğretmeni Halime Gülsu 2018’in Nisan ayında vefat etmişti. Gülsu’nun iddianamede yer alan ‘suçu’ ise “KHK’lıların eşlerine, çocuklarına yardım etmek”ti. Ağır hastalığına rağmen tedavisi yapılmayan ve ısrarlı tepkiler görmezden gelinerek tahliye edilmeyen Halime Gülsu’ya gözaltı ve cezaevi süreçlerinde ilaçlarının verilmediği de ortaya çıkmıştı. Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun “Ölümünde büyük ihmal var; bu ölümün peşini bırakmam, bilesiniz” dediği olayda her geçen gün bir gerçek ve skandal ortaya çıkıyor.

‘MAKTÜL’ DEMİŞLER!

Soruşturmada ortaya çıkan son gelişmeleri delillerle eşliğinde açıklayan Halime Gülsu’nun ağabeyi İrfan Gülsu sosyal medya hesabından (@IrfanGulsu) paylaştığı evraklarla birlikte şu açıklamalarda bulundu:

“Kardeşim Halime Gülsu’nun bilinçli şekilde ölüme terkedilmesi ve vefatı ardından ikinci “Kovuşturmaya Yer Yok Kararı” ısrarlı talebim sonucu Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan geldi. Hem kovuşturmaya gerek yok demişler hem de MAKTUL olarak zikretmişler.”

‘BU TAAMMÜDEN BİR ÖLÜMDÜR’

Kararda ‘hastalıktan dolayı doğal ölüm’ demişler. Tedavisine izin verselerdi bu ifadeyi kabul edebilirdik. Ama kardeşimin ilaçlarını vermedikleri gibi tedavisine de izin vermediler. Gitmesi gereken ilgili bölüm doktoruna sevk etmek yerine cezaevi doktoruna çıkarmakla yetindiler. Bu da böylesi önemli ve ağır bir hastalık için yeterli bir durum değil. Kendisi ilgili bölüm doktoruna gidebilmek için defalarca dilekçe yazmıştı. Tüm bunların sonunca gerçekleşen bir ölüm ‘taammüden bir ölümdür.’

‘YALAN SÖYLÜYORLAR, KAMERA TUTANAKLARI ORTADA’

Halime Gülsu’nun hastanede yaşadıklarına ilişkin de yalan söylendiğini belirten ağabey Gülsu şunları dedi: Hastane dönüşü cezaevi ring aracına bindikten sonra fenalaştı diyorlar. Tarsus Devlet Hastanesindeki kardeşimin acile giriş görüntülerinin yazıya dökülmüş hali elimize ulaştı. Uzman kişi kaleme aldığı raporda Halime’nin cezaevi ring aracına binmediğini, bankta beklerken yanında bekleyen hastanın kucağına düştüğünü söylüyor. Rapor bu şekilde. Yalan tanıklık yapmışlar.”

/

Son güncelleme: 18:19 06.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı