• Turkhane Logo

"Sen hapisteki kaçıncı bebeksin Damlam!"

Gaziantep'te iki gün önce gözaltına alınan annesi Arzu Akçakaya tutuklanınca 10 aylık Damla Bebek de annesiyle birlikte hapse girdi.

12:24 05 Ağustos 2019 Pazartesi
Gaziantep'te iki gün önce gözaltına alınan annesi Arzu Akçakaya tutuklanınca 10 aylık Damla Bebek de annesiyle birlikte hapse girdi.


Anneleri tutuklandığı için hapse giren bebekler listesine 10 aylık Damla Bebek de eklendi. 

Gaziantepte iki gün önce gözaltına alınan annesi Arzu Akçakaya tutuklanınca Damla Bebek de annesiyle birlikte hapse girdi. 


Sosyal medyadan Damla bebeğe kıymayın çağrılarına rağmen anne ve minik yavrusu demir parmaklıkların ardına gönderildi. 

  Benim kızım bunu haketmiyor.
Her şeye rağmen 4 saat ağladı damlam.@FatmaSahin @adalet_bakanlik @TC_icisleri pic.twitter.com/RMmc9fetXC — damlanın Babası (@Damla_akcky) August 4, 2019

10 aylık Damla Bebek demir kapıların, beton duvarların ve dikenli tellerin ortasına atılan yüzlerce bebekten sadece biri.

BABASI FERYAT ETTİ: SEN HAPİSTEKİ KAÇINCI BEBEKSİN DAMLAM!

Eşi ve kızı Damlanın hapse girmeden önceki son görüntülerini şahsi Twitter hesabından paylaşan Mesut Akçakaya görüntülerin altına yürek burkan şu sözleri yazdı: “Benim kızım bunu haketmiyor. Her şeye rağmen 4 saat ağladı Damlam. Sen hapisteki kaçıncı bebeksin Damlam!” 

  Sen kaçıncı hapisteki kaçıncı BEBEKSİN canım kızım.@cihangirislam @HemmedAliAslan @gergerliogluof @MSTanrikulu pic.twitter.com/uQG1pAcDdM — damlanın Babası (@Damla_akcky) August 4, 2019

743 BEBEK ANNELERİYLE HAPİSTE

14 Kasım 2018 tarihinde TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinin sorularını yanıtlayan Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Şaban Yılmaz’ın verdiği sayıya göre cezaevlerinde o tarih itibariyle 0-6 yaş arası 743, 0-3 yaş arası 343 çocuk vardı.  Hükümlü ve tutuklu anneler, hamile ve bebekli anneler TCK’ye ve Ceza İnfaz Kanunu’na göre tutuksuz yargılanması veya infazlarının tehiri gerektiği halde 15 Temmuz’dan bugüne buna uyulmuyor.

Son güncelleme: 12:24 05.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı