• Turkhane Logo

Bir babanın feryadı: 7 aylık hamile kızım bir haftadır hapiste tek başına!

İki ay sonra doğum yapacak olan Ümmiye Kara, salgın nedeniyle Sincan Cezaevinde tek başına kalmak zorunda bırakıldı. Kara, kapalı görüş hakkı olduğu halde bir haftadır ailesiyle de görüştürülmedi.

08:58 13 Haziran 2020 Cumartesi
Bir babanın feryadı: 7 aylık hamile kızım bir haftadır hapiste tek başına!
İki ay sonra doğum yapacak olan Ümmiye Kara, salgın nedeniyle Sincan Cezaevinde tek başına kalmak zorunda bırakıldı. Kara, kapalı görüş hakkı olduğu halde bir haftadır ailesiyle de görüştürülmedi.

Geçen hafta cuma günü (5 Haziran 2020) 3 hamile kadın tutuklanıp hapse gönderildi. Cezaevinde kanaması başlayan 3 aylık hamile Hatice Aydın dün tahliye edildi. 7 aylık hamile Ümmiye Kara Sincan’da, 5 aylık Sehat Sarı ise Aksaray Cezaevinde hala tutuklu bulunuyor.

Bold Medyadan Sevinç Özarslanın haberine göre her iki hamile de cuma sabahı gözaltına alınıp öğleden sonra Aksaray 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından eşleriyle birlikte tutuklandılar. 5275 sayılı Ceza İnfaz Kanuna göre hamile kadınların gözaltına alınması ve tutuklanması yasaya aykırıyken karı-koca tutuklanan çiftin diğer çocukları da bir anda annesiz-babasız bırakıldı.

8 KİŞİLİK KOĞUŞTA TEK BAŞINA


Korona salgını nedeniyle bir haftadır kızının cezaevinde tek başına kaldığını söyleyen babası Mehmet Ali Yıldırım “Kızım geçen hafa cumadan beri 8 kişilik koğuşta tek kalıyor. Salgın nedeniyle yeni bir bölüm açmışlar. Gelenleri Sincan’da L-3 Cezaevinde tutuyorlar. İki torunuma biz bakıyoruz ama anne baba gibi olmaz.” dedi.


/

Birlikte tutuklanan Ümmiye-Oktay Kara çiftinin Sema Nur (4) ve Mert Salih (6) adında iki çocukları daha bulunuyor

/
Sema Nur Kara (4) ve Mert Salih Kara’ya (6) dede ve babaannesi bakıyor


KAPALI GÖRÜŞ HAKKI OLDUĞU HALDE GÖRÜŞTÜRÜLMEDİ

Kapalı görüş hakkı olduğu halde kızıyla görüşemediklerini belirten Yıldırım “Bize 15 gün sonra görüş olabileceğini söylemişlerdi. Oysa çarşamba günü kızımın, perşembe günü de damadımın görüş günüymüş. Haber verilmediği için gidemedik. Bir daha ne zaman görüşebileceğimiz belli değil. İzinlerin kaldırıldığını söylediler. Tutuklandıktan sonra bir kez ziyaret hakkı doğar ailesine, pandemi nedeniyle o yok, e görüş varmış, haberimiz yok. Sadece salı günü telefonda görüştük, iyiyim dedi ama ne yapıyor, ne ediyor, tek başına merak ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“DAHA ÖNCE DÜŞÜK YAPTI”

Kızının daha önce bir kez düşük yaptığını vurgulayan Mehmet Ali Yıldırım “Kızım gözaltına alınmadan bir gün önce ultrasona girmişti. Herhangi bir sıkıntısı yoktu ama bir kez düşük yapmıştı. Mahkemede söyledik bu durumu. Adli kontrol şartıyla bırakılmasını talep ettik ama vermediler. 14 gün sonunda test yapılacak, bir sıkıntı çıkmazsa kadın cezaevine gönderilecek. Şimdi dosyasının Ankara gelmesini bekliyoruz.” diye konuştu.

HEMŞİRELİK MEZUNU

Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik bölümü mezunu olan Ümmiye Kara (34), 2015’ten bu yana çalışmıyordu. Eşi Oktay Kara (34) ise özel eğitim kurumlarında fen ve teknoloji bilimleri öğretmenliği yapmıştı.

“İKİ HAMİLEYİ SERBEST BIRAKIN, ZULME ORTAK OLMAYIN”

Sehat Sarı ve Ümmiye Kara’nın gözaltına alındığını duyuran HDP Milletvekili ve insanlar hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Önceden de böyleydi ama son yasayla netleşti. Hamile tutuklanamaz! Bazı savcı ve hakimlerin ya bilmemezlikten ya işgüzarlıktan tutuklamalarına şahidim. 2 hamileyi serbest bırakın, zulme ortak olmayın.” dedi. Gergerlioğlu dün Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e kanunsuz yapılan bu tutuklamaların neden tutuklandığını cevaplaması için soru önergesi verdi.  



Sehat ve Samet Sarı çiftinin ise Mustafa Vedat adında 1 yaşında oğulları var  

Son güncelleme: 08:58 13.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı