• Turkhane Logo

Starlink Türkiye'ye gelecek mi? İşte SpaceX uydusu Starlink hakkında bilgiler

Erdoğan ile görüşen Elon Musk'tan BTK'ya resmi başvuru geldi

13:58 21 Eylül 2023 Perşembe
Starlink Türkiye'ye gelecek mi?  İşte SpaceX uydusu Starlink hakkında bilgiler
Erdoğan ile görüşen Elon Musk'tan BTK'ya resmi başvuru geldi

SpaceXin uydudan yüksek hızda internet erişimi sağlayan hizmeti Starlink, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) Türkiyede kullanıma sunulması için resmi başvuruda bulundu. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan, Starlinkin Türkiyede faaliyette bulunma talebi konusunda, 25 Eylülde tüm haberleşme sektörünün ve kamuoyunun görüşlerini alacaklarını söyledi.
Geçtiğimiz günlerde SpaceXin sahibi Elon Musk, New Yorktaki Türkevinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanı ziyaret etmişti.
ELON MUSK TALEBİNİ İLETTİ
Bu görüşmede Elon Musk, Cumhurbaşkanı Erdoğandan Starlink uydu hizmetleri konusunda Türkiye ile iş birliği yapmayı arzu ettiğini belirtti.
Tüm bu gelişmelerin ardından SpaceX, Starlink hizmetine lisans alabilmek için BTKya resmi başvuruda bulundu.
Starlink uydusu nedir, ne işe yarar?

Starlink, SpaceXin dünyanın yetersiz hizmet alan bölgelerine internet erişimini kolaylaştırmak için yıllardır üzerine çalıştığı uzay tabanlı bir sistem olarak biliniyor.
Takımyıldızı, yer istasyonları ile birlikte çalışacak ve seri olarak üretilen binlerce küçük uydudan oluşacak. SpaceX firması ayrıca bazı uydularını keşifler ve bilim amaçlı kullanmakla birlikte bazı uydularını ise ordulara satmayı da planlamaktadır.
2027DE TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

Elon Muskın kurucusu olduğu SpaceX, Starlink uydularıyla dünya yörüngesinde 12 bin uyduluk ağ kurmayı planlıyor. Projenin 2027de tamamlanması hedefleniyor.

Son güncelleme: 13:58 21.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı