• Turkhane Logo

Trabzonspor Konya’yı da devirdi!

Trabzonspor'un şampiyonluk yürüyüşü 3 puanla sürdü... Ligin lideri bordo mavililer en yakın takipçisi Konyaspor'u haftalardır kaybetmediği sahasında devirdi.

21:35 13 Şubat 2022 Pazar
Trabzonspor Konya’yı da devirdi!
Trabzonspor'un şampiyonluk yürüyüşü 3 puanla sürdü... Ligin lideri bordo mavililer en yakın takipçisi Konyaspor'u haftalardır kaybetmediği sahasında devirdi.


Süper Ligin 25. haftasında lider Trabzonspor sahasında Konyasporu 2-1 mağlup etti. Şampiyonluk yarışındaki en yakın takipçisine karşı çok kritik bir 90 dakikaya çıkan bordo mavililer seyircisinin müthiş desteğiyle kazanıp 3 puanı almayı başardı.

Akyazı’da Şenol Güneş Spor Kompleksi’ni tıklım tıklım dolduran bordo mavili taraftarlar şampiyonluk yolundaki en önemli virajlardan birinde takımı yalnız bırakmadı.


EVİNDE YENİLMEZ!

Abdullah Avcı yönetiminde iç sahada 18 maçtır kaybetmeyen Trabzonspor kalesinde Konyaspor’u da devirerek liderlik koltuğunu iyice sağlama aldı ve yenilmezlik serisini sahasında 19 maça çıkardı.

60 puana ulaşan Trabzonspor 1 maçı eksik Konyaspor’la puan farkını 12’ye çıkardı…

MAÇTA YAŞANANLAR

13. dakikada Trabzonspor, Edin Visca ile 1-0 öne geçti. Cornelius’un soldan getirip yerden içeriye ortaladığı topla ceza sahasında buluşan Visca düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı.

Trabzonspor ilk yarıyı 1-0’lık üstünlükle sona erdi.

67’de Nwakaeme ceza sahası içinde 3-4 Konyasporlu rakibi arasında topu kaybetmedi. Üst üste çalımlar deneyen Nwakaeme dışarıya çıkardı ve Visca ikinci golü kaydetti.

83’te yaşanan karambol sonrası topa çok şık bir vuruş yapan Sokol Cikalleshi farkı 1’e indirip umutlandıran golü kaydetti.

Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca 3 puan Trabzonspor’un oldu. Bu sonucun ardından bordo mavililer puanını 60’a çıkardı, 1 maç eksiği olan Konyaspor da 48 puanda kaldı. Trabzonspor gelecek hafta deplasmanda Alanyaspor ile oynayacak, Konyaspor ise Kasımpaşa ile evinde karşılaşacak.

Son güncelleme: 21:35 13.02.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı